Početna » Maja Gojković: Izjava Đoga da je Vučić zabranio snimanje filma neosnovana i zlonamerna

Maja Gojković: Izjava Đoga da je Vučić zabranio snimanje filma neosnovana i zlonamerna

by admin

Ministarka kulture Maje Gojković ocenila je kao potpuno neosnovanu i duboko zlonamernu izjavu reditelja Balše Đoga da je snimanje filma „Košare“ zabranio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Gojković je u saopštenju navela da je „neverovatno da se takve apsurdne laži upute i iznose na račun predsednika koji se lično i energično zalaže za negovanje kulture sećanja“, i dodala da je Vučić sam pokrenuo obeležavanje svih najvažnijih datuma stradanja srpskog naroda.

Dodala je da je Vučić lično inicirao i podržao snimanje filma „Dara iz Jasenovca“, kao i filma „Oluja“, te da je napad na njega kako je rekla „težak apsurd“.

„Ovakva zlonamerna dobacivanja i to u danu kada se predsednik bori sa nacionalni interes samo rečito svedoče o onima koji se bave politikanstvom i neka budu na čast onima koji se ovakvim podlim podmetanjima služe“, navedeno je u saopštenju.

Reditelj Balša Đogo objavio je na svom Fejsbuk profilu da je snimanje filma „Košare“ zabranio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je njegov „školski drug“.

„Snimanje našeg filma ‘Košare’ zabranio je predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, moj školski drug. Očevi su nam prijatelji. Zašto, ili zbog čega sve, mogu samo da pretpostavim“, naveo je reditelj navodeći da Vučiću nije dao nijedan povod za zabranu.

„Mnogo dobronamernih, značajnih ljudi ga je molilo, apelovalo da se to ne desi i hvala im zbog toga. I sam sam išao kod njega u decembru prošle godine i ispratio me je da će sve biti u redu sa filmom. Nije naravno. Nudili su mi kasnije da budem član stranke i onda bi kao bilo sve u redu. Mene je zanimao film, ne politika“, istakao je Đogo.

Producenti filma „Košare“ iz kuće „Omega production“ doneli su u avgustu 2020. odluku da otpuste Đoga s mesta reditelja, i da se snimanje filma dodele reditelju Miroslavu Lekiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Slični članci

Ostavite komentar