Bolonjeze sos – recept koji je praznik za sva čula

Bolonjeze sos je poznati italijanski sos koji se sastoji od mlevenog mesa, te raznog povrća i začina, koji krasi bogat i slojevit ukus. Bolonjeze sos koristi se za pripremu raznih jela uključujući paste, lazanje, kanelone i druge gurmanske italijanske specijalitete.Bolonjeze sos zahteva malo više vremena i strpljenja kako bi se fino ukrčkao i kako bi se sve arome savršeno sjedinile. No, finalni rezultat apsolutno je vredan uloženog truda i vremena, pa ukoliko želite da svoje ukućane počastite jednim pravim specijalitetom, obavezno napravite ovaj savršeno ukusan i bogat bolonjeze sos. Recept sledi u nastavku:

Related posts

Brza pita od tikvica i sira: Sočna i idealna za užurbane dane

Recept za džem od kajsija sa kojim nema greške

Domaći liker od kupina – recept za uživanje tokom cele godine