Feta pasta: Preukusno hit jelo koje je idealno za dane kada vam se ne kuva

Recept za feta pastu već godinama povremeno kruži TikTok-om, a popularnost mu ne opada. Ovo jelo pokazuje da neki trendovi na ovoj mreži nisu prolazni i da viralni recepti zaista mogu biti vrlo ukusni!Feta pasta je brzo, jednostavno i ukusno jelo koje je odlično rešenje u danima kada nam se ne kuva, ili nemamo mnogo vremena za duge sesije kuvanja…Milioni pregledaZapravo, ovo jelo je delovalo previše jednostavno da bi bilo ukusno. Samo ubacite komad feta sira i paradajz u rernu, i dok se peče, skuvate testeninu, a zatim sve pomešate. Odlična ideja, i svaka čast onome ko se prvi dosetio. Video snimci sa haštagom #fetapasta već nekoliko godina dobijaju milione pregleda, što je dokaz da je ovaj trend zaživeo među ljubiteljima brzih i ukusnih jela, piše Miss7.Konstantna temperatura pečenjaDa bi vaša feta pasta bila još ukusnija, pecite čeri paradajz i feta sir ukupno 40 minuta na 200 stepeni. Neki recepti preporučuju pečenje pola sata na 200 stepeni, a zatim povećanje temperature na najjaču u poslednjih 10 minuta. Međutim, u ovom slučaju, posebno ako jelu dodate beli luk i sveže začinsko bilje, mogli bi da izgore i jelo bi moglo da dobije loš zagoreli ukus… @thehungerdiaries Tried the viral #fetapasta by @feelgoodfoodie + it was #easyrecipe #bakedfeta #bakedfetapasta #foodtiktok #foodie #foryou #fyp #feta #pasta ♬ original sound – The Hunger DiariesOdlični dodaciPored čeri paradajza i feta sira, jelu možete dodati i ljutiku, isečenu na četvrtine, i čenove belog luka, što će mu dati odličnu aromu. Dodajte ljutu papričicu, timijan, biber… A kora limuna dodata nakon pečenja podići će jelo na viši nivo! Obavezno dodajte malo vode u kojoj se kuvala pasta, tako će se sos bolje homogenizovati i postati svilenkast i bolje se sjediniti sa pastom. Takođe, neki dodaju tikvice, škampe…  -mogućnosti su beskrajne!Ispod je odličan recept za feta pastu. Količina je dovoljna za 3-4 porcije, a ukupno vreme kuvanja je 45 minuta. Rerna sama obavlja većinu posla, dok vi odmarate i srećno trljate ruke.Feta pastaSastojci:1,25 kg čeri paradajz1 ljutika3 čena belog lukasosveže mleveni crni biberljute papričice250 g feta sira0,25 vezice timijana300 g pene pastekorica jednog limunasveži bosiljakPriprema:Zagrejte rernu na 200 stepeni.U velikoj vatrostalnoj posudi pomešajte paradajz, ljutiku, beli luk i maslinovo ulje (sačuvajte 1 kašiku za kasnije). Začinite solju i biberom.Stavite komad feta sira u sredinu vatrostalne posude i prelijte preostalom kašikom maslinovog ulja.Listove timijana iscepkajte preko paradajza.Pecite 40 do 45 minuta, ili dok čeri paradajz ne počne da puca, a feta sir ne porumeni.U međuvremenu, u velikoj šerpi sa slanom vodom skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju.Sačuvajte ½ do 1 šolje vode u kojoj se kuvala testenina za sos.Dodajte testeninu, vodu u kojoj se kuvala testenina i rendanu koru limuna u posudu u kojoj su se kuvali paradajz i feta sir i mešajte dok se dobro ne sjedine. Ukrasite listovima bosiljka i poslužite. Prijatno!Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Related posts

Krambl sa šljivama: Sočan, aromatičan i savršen uz kuglu sladoleda

Recept za džem od kupina zbog koga ćete jedva čekati doručak

Najbrži recept za salatu od paprika: Ovi začini daju joj poseban ukus