Kuvano žito – recept za početnike

Kuvano žito je jelo koje se priprema kuvanjem žitarica, najčešće pšenice, ali može uključivati i druge vrste, poput ječma ili prosa. Ovo jelo je popularno u različitim kulturama i često se koristi kao osnovna hrana ili kao dodatak raznim jelimaU zavisnosti od pripreme, kuvano žito može biti slatko ili slano. Često se servira kao prilog, doručak ili desert, a može se dodatno obogatiti suvim voćem, orašastim plodovima, medom, šećerom ili cimetom. Osim što je ukusno, kuvano žito je i vrlo hranljivo, bogato vlaknima, proteinima i mineralima. U  nastavku pogledajte recept za ovo jednostavno, hranljivo i zasitno jelo:

Related posts

Lumpia – zlatne filipinske rolnice koje osvajaju na prvi zalogaj

Zapečena pasta sa sirom i slaninom koja krije posebno jesenje iznenađenje

Miris jeseni iz rerne: Recept za najbolji pečeni kesten kod kuće