Namaz od pečenih paprika: Ukusniji od ajvara, a odlično ide uz sve

Muhamara je tradicionalni namaz sa Bliskog istoka, pripremljen od pečenih paprika, oraha i začina. Najčešće se maže na hleb ili pogačice, a može se poslužiti i uz sveže povrće. Ipak, zbog bogatog i aromatičnog ukusa, ovaj namaz se lako uklapa i u druga jela – može se dodati preko testenine, kombinovati sa kajganom ili poslužiti kao prilog uz pečeno meso.Naziv muhamara potiče od arapske reči ahmar, što znači crveno. Za ovaj crveni namaz možete koristiti prethodno pečene paprike iz tegle dostupne u prodavnicama, ali najbolje rezultate ćete dobiti ako paprike sami ispečete na otvorenom plamenu, piše N1.ba.Važan sastojak ovog namaza je melasa od nara, koja mu daje prepoznatljivu slatkoću. Ako nemate ovaj sastojak pri ruci, možete ga zameniti manjom količinom meda ili javorovog sirupa.

Related posts

Prestanite da kuvate pirinač na šporetu: Ova jednostavna tehnika daje savršen rezultat za samo 12 minuta

Proverite da li grešite: Evo kada beli luk treba dodati u jelo za najbolji ukus

Losos, recept za brz i ukusan ručak