Nezaobilazna jesenja poslastica: Ovaj čuveni švedski desert danas se jede širom sveta

Donosimo vam recept za neodoljive cimet rolnice koje svi volimo! Mekano, sočno testo, ispunjeno mirisnim filom od cimeta i preliveno bogatom glazurom od krem sira, savršen je desert za svaku priliku – uz jutarnju kafu, kao desert posle obroka ili kao poslastica koju rado delimo sa porodicom i prijateljima.Iako se sada mogu naći u pekarama i kafićima širom sveta, rolnice sa cimetom, poznate kao „kanelbule“, potiču iz Švedske. Nastale su tamo početkom 20. veka, posle Prvog svetskog rata, kada su sastojci poput šećera i cimeta ponovo postali dostupni. Toliko su popularne u Švedskoj da čak imaju i svoj dan – Dan cimet rolnica (Kanelbullens dag), koji se slavi svake godine 4. oktobra, piše Index.hr.Priprema je jednostavna i trebaće vam oko sat vremena, a od navedenih sastojaka dobićete otprilike 15 rolnica:

Related posts

Miris jeseni iz rerne: Recept za najbolji pečeni kesten kod kuće

Sočan i aromatičan gulaš od pečuraka – savršen jesenji ručak bez mesa

Ništa se ne baca: 3 nova jela od ostataka nedeljnog ručka