Ovaj kremasti čizkejk sa jagodama je savršen za bilo koju priliku.Ovaj recept za čizkejk sa jagodama je jednostavan, impresivan i savršen slatkiš za pravljenje kod kuće, piše allrecepies.Recept za čizkejk sa jagodamaSastojciKora:1 ¼ šolje mlevenog keksa⅓ šolje putera, otopljenog¼ šolje belog šećera2 kašičice mlevenog cimetaFil:300 gr isecakanih jagoda1 kašika kukuruznog skroba250 gr krem sirakonzerva zaslađenog kondenzovanog mleka, 400 gr¼ šolje soka od limuna½ kašičice ekstrakta vanile3 jaja1 kašika vode (opciono)UputstvaNapravite koru: Pomešajte keks, puter, šećer i cimet u posudi; dobro promešajte. Utisnite smesu na dno nezamašćenog kalupa za pitu prečnika 23 cm . Stavite u frižider da se ohladi 30 minuta.Zagrejte rernu na 150 stepeni C.Napravite fil: Stavite jagode i kukuruzni skrob u blender. Pokrijte i mutite dok ne postane glatko.Sipajte preliv od jagoda u šerpu i pustite da proključa na jakoj vatri. Kuvajte i mešajte dok se sos ne zgusne i postane sjajan, oko 2 minuta. Sačuvajte 1/3 šolje preliva od jagoda; ostavite da se ohladi.Pokrijte i stavite preostali sos u frižider za serviranje.Umutite krem sir u posudi mikserom dok ne postane svetlo i penasto; postepeno dodajte kondenzovano mleko. Umešajte sok od limuna i ekstrakt vanile, zatim lagano umešajte jaja na niskoj brzini miksera dok se samo ne sjedine.Sipajte polovinu smese od krem sira preko kore; stavite polovinu sačuvanog preliva od jagoda po 1/2 kašičice na sloj od krem sira. Pažljivo kašikom rasporedite preostalu smesu od krem sira preko preliva; stavite preostali preliv od jagoda po 1/2 kašičice na vrh. Nožem presecite samo gornji sloj da biste napravili šare sa prelivom od jagoda.Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok se centar ne skoro stegne, 45 do 50 minuta.Ohladite na rešetki 10 minuta. Pažljivo prođite nožem oko ivice kalupa da biste je oslobodili; ohladite sat na sobnoj temperaturi. Stavite u frižider najmanje 4 sata ili preko noći pre služenja.Poslužite sačuvani preliv od jagoda sa kolačem. Ako je sos pregust, umešajte vodu.Prijatno! Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.