Rozen mađarica- neodoljiva kombinacija čokolade i tankih korica

Kombinacija bogatog čokoladnog krema i rozen korica.Rozen mađarica, sastojci za krem:750 ml mleka300 g šećera6 žumanaca1 kesica pudinga od čokolade1 kašika brašna1 kašika kakao praha1 kesica vanilin šećera150 g čokolade150 g maslaca/margarina sobne temperature1 pakovanje korica za rozen tortuGlazura:150 g čokolade4 kašike uljaFotografije sa bloga Domaćica za vasPriprema:500 ml mleka i pola količine šećera sipajte u šerpu i sačekajte da provri.Umutite žumanca, ostatak šećera, puding, brašno i kakao.Postepeno dodajte ostatak mleka.Smesu sipajte u kipuće mleko i na nižoj temperaturi kuvajte oko pet minuta uz neprekidno mešanje.Isključite ringlu i dodajte vanilin šećer i izlomljenu čokoladu.Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.Potom dodajte maslac, kockicu po kockicu i mešajte da se sjediniti sa kremom.Prohlađenim kremom filujte korice.Na svaku koricu stavljajte po 3 pune kašike fila.Poslednju koricu nemojte filovati.Tortu pokrijte papirom za pečenje, ostavite na sobnoj temperaturi oko pola sata, pa pritisnite daskom i stavite u frižider na nekoliko sati.Čokoladu istopite na niskoj temperaturi i dodajte ulje. Mešanjem sjedinite ulje i otopljenu čokoladu.Prelijte preko kolača i poravnajte.Kolač čuvajte u frižideru preko noći, isecite i poslužite.*Napomene:Krem možete napraviti i bez žumanaca.Ako vam je jednostavnije, krem podelite na 7 delova kako biste imali jednake količine.Za glazuru možete koristiti mlečnu ili tamnu čokoladu.Pre sečenja, kolač ostavite na sobnoj temperaturi 10-15 minuta.Secite ga tankim i oštrim nožem ili skalpelom.Recept za pripremu možete naći i na bloguPiše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas, a možete je pratiti i na Instagramu.Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona.Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Related posts

Praznični klasik: Kremast i osvežavajući čizkejk bez pečenja

Snikers torta – raskošna poslastica sa kikirikijem i čokoladom

Linzeri – najtraženiji praznični keksići koji spajaju generacije