Sočni kolač od kajsija koji se topi u ustima

Da biste pripremili ovaj jednostavan i ukusan mekani kolač od kajsija, potrebno vam je manje od sat vremena, od čega se većina troši na pečenje!Sočne kajsije se danas mogu naći u svakom supermarketu (i, naravno, na pijaci!), i teško da postoji osoba koja ne uživa u njima. Tim povodom, danas sa vama delimo odličan recept  sa sajta Miss7 za sočan kolač od kajsija za koji će se, u to smo sigurni, tražiti parče više!Sočni kolač sa kajsijamaSastojci:500 g kajsija180 g glatkog brašna150 g šećera85 g putera80 ml mleka2 jajeta1 kašičica praška za pecivo2 kašičice soli1 limunPriprema:Kajsije dobro operite i isecite na kriške ili polovine i prelijte sokom od pola limuna.Obložite pleh papirom za pečenje i ravnomerno po njemu rasporedite komadiće kajsija.Za pripremu biskvita, prvo umutite puter sa šećerom, dodajte 2 jajeta i nastavite da mešate, a na kraju dodajte mleko.U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i rendanu koru jednog limuna.Dodajte suve sastojke u smesu od jaja i putera i sve dobro izmešajte.Prelijte smesu za biskvit preko kajsija i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.Kada je kolač gotov, izvadite ga iz rerne i ostavite da se malo ohladi.Kada više nije vruć, stavite tanjir na kalup i okrenite kolač na njega. Po želji pospite šećerom u prahu, poslužite i uživajte! Prijatno!

Related posts

Žuti kolač sa borovnicama: Mekan, sočan i kao stvoren za letnje dane

Hladna salata od testenine i piletine koja je gotova začas

Ostalo vam je pire krompira od ručka? Napravite od njega ove ukusne hrskave pljeskavice