Tufahije – tradicionalni recept za omiljenu poslasticu sa jabukama i orasima

Tufahije su tradicionalni domaći desert koji se priprema od pečenih jabuka punjenih mlevenim orasima, šećerom i cimetom i bogato dekorisanih šlagom ili umućenom slatkom pavlakom. Ovaj slatkiš je popularan u različitim delovima Balkana, posebno u Bosni i Hercegovini, ali i u drugim zemljama regiona.Tufahije se mogu servirati i tople i hladne, a zbog svoje jednostavne pripreme, laganog sastava i osvežavajućeg ukusa predstavljaju vrlo popularan i omiljen desert, naročito tokom zimskih meseci i praznika. U nastavku pogledajte klasičan recept za tufahije, koji, po želji, možete obogatiti i drugim sastojcima:

Related posts

Kako napraviti najbolji kiseli kupus kod kuće: Tradicionalni recept i korisni saveti

Lumpia – zlatne filipinske rolnice koje osvajaju na prvi zalogaj

Zapečena pasta sa sirom i slaninom koja krije posebno jesenje iznenađenje