Početna » Ako se prečesto budite između 3 i 5 ujutru, telo vam poručuje da je ovaj važan organ u problemu

Ako se prečesto budite između 3 i 5 ujutru, telo vam poručuje da je ovaj važan organ u problemu

by admin

Tradicionalna kineska medicina objašnjava zašto se budite nekoliko puta tokom noći otprilike u isto vreme.

U tradicionalnoj kineskoj medicini, svaki organ tela ima određeni sat ili deo dana kada je njegova energija na vrhuncu. Svaki deo tela je takođe povezan sa određenim emocijama.

Ako se, recimo, probudite između 1 i 3 sata ujutru, kineska medicina kaže da bi to moglo značiti da je vaša jetra preopterećena. Ona je odgovorna za detoksikaciju našeg tela i obradu naših emocija svake noći. Možda ste prethodnog dana pojeli nešto nezdravo što nije odgovaralo vašem telu, popili previše alkohola i/ili imate nerazjašnjeni bes ili visok nivo stresa i napetosti, prenosi Aktivni.si.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, između 3 i 5 sati ujutru je period za pluća i vreme kada telo još treba da spava.

Ako se probudite između 3 i 5 ujutru, to može biti zbog neravnoteže u plućima, posebno u disanju. Poremećaj vašeg sna tokom ovog vremena znači da nešto ometa vašu sposobnost da duboko i pravilno dišete. Disbalans se takođe može manifestovati kao piskanje, kašalj, astma ili brzo oboljenje. Ovo je, naravno, povezano sa emocionalnim faktorima, kao što je možda tuga zbog suočavanja sa gubitkom ili tugovanje.

Ako se probudite u ovo vreme, preporučuju se vežbe opuštanja – na primer, vežbe disanja. Telo treba da održavamo toplim kako bismo pomogli plućima da snabdevaju telo kiseonikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Slični članci

Ostavite komentar