Gregada: Riblji specijalitet na kašiku koji je idealan za dane posta

Gregada je tradicionalno dalmatinsko jelo koje potiče sa Hvara, a danas je poznato širom Dalmacije. Radi se o jednostavnom, ali izuzetno ukusnom ribljem „gulašu“, koji se pravi od bele ribe (najčešće škarpina, zubatac, ili oslić), krompira, crnog luka, belog luka, maslinovog ulja, uz dodatak vina, peršuna, i malo začina.  Gregada je vrlo ukusno i lagano jelo na kašiku, a osim toga i idealno za vreme posta koji upravo traje. Stoga, ukoliko volite belu ribu, a zasitili ste se klasičnih ribljih recepata, ovaj specijalitet može biti odličan izbor. Recept, koji prenosimo sa sajta Index.hr, sledi u nastavku:

Related posts

3 ukusna načina kako da iskoristite zrele banane: Ne, ne mislimo na banana hleb

Samo 1 kašika ovog tajnog sastojka učiniće da vaš bolonjeze sos pršti od ukusa

Tart od jagoda: Recept za laganu i osvežavajuću prolećnu poslasticu