Gregada: Riblji specijalitet na kašiku koji je idealan za dane posta

Gregada je tradicionalno dalmatinsko jelo koje potiče sa Hvara, a danas je poznato širom Dalmacije. Radi se o jednostavnom, ali izuzetno ukusnom ribljem „gulašu“, koji se pravi od bele ribe (najčešće škarpina, zubatac, ili oslić), krompira, crnog luka, belog luka, maslinovog ulja, uz dodatak vina, peršuna, i malo začina.  Gregada je vrlo ukusno i lagano jelo na kašiku, a osim toga i idealno za vreme posta koji upravo traje. Stoga, ukoliko volite belu ribu, a zasitili ste se klasičnih ribljih recepata, ovaj specijalitet može biti odličan izbor. Recept, koji prenosimo sa sajta Index.hr, sledi u nastavku:

Related posts

Najbolja posna pica – hrskava, ukusna i gotova za 30 minuta

Riblja čorba, recept koji je savršen za dane posta

Prestanite da kuvate pirinač na šporetu: Ova jednostavna tehnika daje savršen rezultat za samo 12 minuta