Najbrži i najjednostavniji recept za džem od jagoda

Sezona jagoda je uveliko u toku, a ako ste ljubitelj džema, u nastavku pogledajte odličan brzinski recept za slatki namaz od omiljenog crvenog voća.Jedan od načina da iskoristite sezonu jagoda jeste da napravite ukusan domaći džem, ali u mikrotalasnoj. Ne trebaju vam nikakvi posebni alati, sve je pripremljeno u jednoj posudi i traje manje vremena od gledanja epizode ​​omiljene serije, piše Miss7Džem od jagoda napravljen od samo nekoliko sastojakaOvaj recept za domaći džem od jagoda u mikrotalasnoj pećnici koristi samo nekoliko sastojaka – jagode, šećer, limunov sok i malo pomorandžine korice za svežinu. Od ove količine dobija se malo džema, tako da nećete morati dugo da ga čuvate u frižideru i pitate se da li je i dalje dobar za jelo…No, ovaj domaći džem od jagoda iz mikrotalasne možete držati u frižideru nekoliko dana ili čak zamrznuti, ako želite. A ako vam se sviđa ideja da još više istaknete ukus jagode – slobodno dodajte kriške narandže ili nekoliko kapi balzamičnog sirćeta. Jer kada imate dobru osnovu, igranje ukusima je jako zabavno! Evo recepta:Džem od jagoda iz mikrotalasneSastojci:2,5 šolja jagoda2 kašičice rendane pomorandžine korice2 kašike limunovog soka0,5 šolja šećeraPriprema:U velikoj posudi (zapremnine najmanje 2,5 l) pomešajte jagode, koricu pomorandže, limunov sok i šećer.Lagano promešajte da jagode budu ravnomerno obložene šećerom, pa ostavite ih da odstoje 30 minuta na sobnoj temperaturi da puste sokove.Stavite posudu sa jagodama na tanjir (ako smesa počne da ključa) u mikrotalasnu. Kuvajte na velikoj temperaturi u intervalima od 5 minuta, lagano mešajući svaki put, vodeći računa da smeša ne proključa. Ako počne da nadolazi i kipi iz posude, prebacite je u veću posudu (pogodnu i za mikrotalasnu) i nastavite sa kuvanjem.Smesa je gotova kada tečnost postane gusta i sirupasta. Dok je vruć, džem će biti ređi nego kada se ohladi – zgušnjavaće se kako se hladi.Vruć džem pažljivo sipajte u čistu teglu. Ohladite na sobnoj temperaturi, zatvorite i čuvajte u frižideru.Ako vam se džem i nakon hlađenja čini previše redak, možete ga ponovo kratko zagrejati u mikrotalasnoj pećnici.Džem čuvajte u frižideru ili zamrznite (ostavite približno 2,5 cm praznog prostora na vrhu tegle kako se zapremina širi prilikom zamrzavanja). Prijatno!

Related posts

Sočni kolač sa breskvama: Osvežavajući desert koji miriše na leto

Da li ste čuli za zudle? Ove ukusne i zdrave špagete može jesti bez ograničenja

Kako najbolje ukloniti gorčinu iz patlidžana?