Nemojte bacati ovu tečnost nakon ručka: Dodajte je u testo i dobićete najukusnije i najmekše kiflice ikada

Da li ste ikada probali kiflice koje su toliko mekane i sočne da se tope u ustima? Pored osnovnih kvalitetnih sastojaka, koji uključuju puter, mleko i jaja, tajna je u još jednom sastojku koji smo do sada ignorisali.Od hleba do kolača i peciva, jedan sastojak igra ključnu ulogu u stvaranju lagane i prozračne teksture, a to je skrob. I upravo je to razlog zašto sve više stručnjaka, blogera i uopšte ljubitelja testa koristi skrobnu vodu iz kuvanog krompira prilikom mešenja kiflica, piše zadovoljna.hr.Skrob je jedan od najvažnijih sastojaka u pečenju jer pomaže u stvaranju meke i elastične teksture. Dok mesi testo, ono upija vodu i nabubri, čineći smesu savitljivijom. Ali prava magija se dešava tokom pečenja – tada dolazi do želatinizacije skroba, procesa u kome skrob prelazi u gelasto stanje, dajući pecivu karakterističnu prozračnost.Ako želite da napravite pecivo koje je mekano, prozračno i danima ostaje sveže, isprobajte ove trikove:

Related posts

Najbolja posna pica – hrskava, ukusna i gotova za 30 minuta

Riblja čorba, recept koji je savršen za dane posta

Prestanite da kuvate pirinač na šporetu: Ova jednostavna tehnika daje savršen rezultat za samo 12 minuta