Savršen spoj: Čorba od pečenih paprika i paradajza koja će vas osvojiti na prvu kašiku

Svi obožavamo paradajz čorbu, kao i onu od pečenog paradajza, a sada na naš sto stiže još jedna zanimljiva i ukusna varijacija – čorba od pečene crvene paprike i paradajza, koja će sigurno osvojiti vaša čula!Pečene paprike i njihov dimljeni ukus, pojačan prahom dimljene paprike, u ovoj čorbi osvojiće vas na prvu kašiku. Pečeni paradajz, s druge strane, daje ovoj čorbi poseban ukus i svežinu, piše Miss7.Čorba od pečenih paprika i paradajzaSastojci:2 crvene paprike1,4 kg paradajza3 ljutike1 kašika maslinovog ulja3 čena belog luka1/4 kašičice čili papričice1 kašičica soli1/2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera1/2 kašičice dimljene paprike400 ml povrtnog bujona1 kašičica kvasca4 kašike svežeg bosiljkaPriprema:Zagrejte rernu na 230 stepeni.Obložite pleh papirom za pečenje, na njega stavite paradajz i isečene paprike i ljutiku. Premažite maslinovim uljem i posolite.Pecite oko 20 minuta, sa plehom postavljenim u sredinu rerne.Zatim uključite opciju roštilja u rerni i malo podignite pleh – ostavite da se peče još 3-5 minuta, da povrće lepo porumeni.Propržite beli luk na malo maslinovog ulja zajedno sa ljutim papričicama – oko 1 minut.Stavite pečeno povrće u blender, dodajte proprženi beli luk, dimljenu papriku i još malo soli. Blendirajte dok ne dobijete gustu čorbu. Možete koristiti i štapni blender.Stavite u šerpu, dodajte povrtni fond i kvasac, ili crveno vinsko sirće. Začinite biberom i probajte. Po potrebi dodajte još soli i bibera.Dovedite do ključanja i poslužite posuto listovima bosiljka (ili seckanim listovima peršuna), krutonima od hleba, preliveno sa malo pavlake za kuvanje, po želji.Savet plus:Ova čorba od pečene crvene paprike i pečenog paradajza može se čuvati u frižideru pokrivena, do 4 dana. Ako je zamrznete, možete je čuvati do 3 meseca. Kada vam se jede, samo je odmrznite  i dobro zagrejte. Prijatno!

Related posts

Sočan kolač sa grožđem: Recept za koji niste znali da vam je potreban, a koji ćete obožavati

Prvi put pravite ajvar? Ovo su trikovi za savršen rezultat

Pečeni jogurt sa bobičastim voćem: Savršen desert za kasno leto u kome možete uživati bez griže savesti