Početna » JEDINSTVO GRDELICA – Gazili sve pred sobom

JEDINSTVO GRDELICA – Gazili sve pred sobom

by admin

Samo do pre dve godine klub je bio pred gašenjem i zahvaljujući ambicioznom predsedniku Skupštine Draganu Joviću, tim menandžeru Perici Gavriloviću, treneru Bratislavu Cvetkoviću i sekretaru Zoranu Joviću, Jedinstvo je brzo stalo na zdrave noge i krenulo ka vrhu. Prošle godine su osvajanjem trećeg mesta nagovestili šampionske ambicije.

– Zatekli smo klub u rasulu, na rubu opstanka. Zasukali smo rukave, i dali se na posao da saniramo objekte i teren, koji je sada jedan od najboljih u ligi. Trudimo se da oživimo školu fudbala, koja je ugašena pre nekoliko godina – kaže predsednik Jović i dodaje da je Jedinstvo osnovano 1936. godine i u nekoliko navrata je bilo član Niške zone i srpskoligaš.

Trener Bratislav Cvetković je kombinovao tim od domaćih i igrača sa strane. Forsirao je ofanzivni pristup igri, igrajući do noge i, kako rekoše, “gazili su sve redom”. Pomenimo perjanice prvaka koji će i u Zoni “Jug” biti nosioci igre. Reč je o štoperima Veličkoviću i Stojanoviću, spoljnim defanzivcima Milenkoviću i Stojiljkoviću, napadaču Stojkoviću, veznom Jankoviću i Stameniću. Po rečima Markovića u ligi se igrao kvaliteta fudbal i veći deo prvenstva čak pet klubova je konkurisalo za najviši plasman.

U dugoj i bogatoj istoriji kluba, treba pomenuti da su iz Grdelice ponikli Saša Stamenković, nekadašnji golman Crvene zvezde i internacionalac u Azerbejdžanu, Miodrag Momčilović, igrao u niškom Radničkom, savezni fudbalski sudija Slobodan Jović, koji je delio pravdu na večitom derbiju…

 

Slični članci