Početna » Jede vam se pica, a nemate vremena za pripremu? Ova hrskava tortilja pica jednako je ukusna, a gotova je za 10 minuta

Jede vam se pica, a nemate vremena za pripremu? Ova hrskava tortilja pica jednako je ukusna, a gotova je za 10 minuta

by admin

Jede vam se pica, a nemate vremena za pripremu testa? Imamo rešenje! Hrskava i ukusna tortilja pica donosi prepoznatljiv pica ukus, a gotova je za 10 minuta!Stoga, ukoliko ste gladni i žudite za nečim finim, hrskavim i slanim, tortilja pica je kao stvorena za vas! Sve što vam treba je tiganj od livenog gvožđa, obična tortilja i vaša omiljena kombinacija sira, sosa i dodataka, piše Miss7.Postanite tortilja pica majstorOno što je prednost ovog recepta je to što se dno zapeče do savršene hrskavosti, dok gornji sloj ostaje fino mekan i sočan.Ukoliko volite klasiku, sve što vam je potrebno je origano, beli luk u prahu i mocarela, i eto savršene margarite!Ako, pak, volite da eksperimentišete, uz tortilja picu odlično se slažu i drugi dodaci poput lososa, prokelja, rukole i tostiranih oraha. Uz malo maslinovog ulja i balzamiko sirćeta, oni stvaraju pravu magiju ukusa (ne obavezno zajedno).Ako izbegavate gluten – jednostavno upotrebite tortilju bez glutena i to je to. Osim toga, tortilja pica ima manje kalorija od klasičnog parčeta pice, a ukus ostaje.Tortilja picaSastojci (za 2 tortilja pice):
2 tortilje od maslinovog ulja
4 kašike paradajz sosa
1/4 šolje mocarele
povrće
začinsko bilje
svež bosiljakFoto: Shutterstock/kyper05Priprema:
Zagrejte rernu na 220°C.
Tiganj od livenog gvožđa prečnika 25 cm lagano podmažite maslinovim uljem i zagrejte na srednjoj vatri.
Kada se tiganj zagreje, unutra stavite jednu tortilju.
Smanjite vatru na srednju i pecite tortilju 1 minut.
Okrenite je i pecite još 1 minut, a u međuvremenu dodajte 2 kašike sosa, ravnomerno ga rasporedite sve do ivica tortilje.
Sklonite tiganj sa vatre i dodajte sir ili bilo koji drugi preliv po želji. Sveže začine (poput bosiljka) sačuvajte za kraj, posle pečenja.
Prebacite tiganj u rernu i pecite 2-4 minuta, dok ivice tortilje ne porumene, ali pazite da ne zagore (ako ne koristite sir, proverite ranije).
Vratite tiganj na šporet i pecite još 1-2 minuta na srednjoj vatri, dok donja strana ne poprimi boju, ali opet vodite računa da ne pregori.
Prebacite tortilja picu na tanjir i ostavite da se malo ohladi. Po želji dodajte sveže začine.
Ponovite postupak sa drugom tortilja picom i poslužite. Prijatno!Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Slični članci

Ostavite komentar