Početna » Pečeni jogurt sa bobičastim voćem: Savršen desert za kasno leto u kome možete uživati bez griže savesti

Pečeni jogurt sa bobičastim voćem: Savršen desert za kasno leto u kome možete uživati bez griže savesti

by admin

Kada stignu poslednji topli dani u godini, treba iskoristiti priliku da se još malo zasladimo bobičastim voćem pre nego što mu prođe sezona… A ima li boljeg načina od laganog i osvežavajućeg deserta? Zbog toga danas sa vama delimo sjajan recept za jednostavan i ukusan pečeni jogurt sa bobičastim voćem koji ćete obožavati!Ovaj pečeni jogurt je savršena kremasto-voćna mešavina bogata proteinima, tako da možete „grickati bez griže savesti“ – prava „hrana za utehu“ koja iznenađuje i oduševljava. Sa samo nekoliko sastojaka i bez brašna, možete napraviti letnju užinu ili lagani doručak koji ne samo da je ukusan, već je i zdrav i ne goji, piše Miss7.Pečeni jogurt sa bobičastim voćemSastojci:500 g grčkog jogurta6 jaja85 g meda1 kašičica ekstrakta vanile2 kašike kukuruznog skroba150 g bobičastog voća (svežeg ili zamrznutog)malo putera ili ulja za podmazivanje plehaPriprema:Zagrejte rernu na 175°C i podmažite kvadratni kalup za pečenje (približno 23 × 23 cm) sa malo putera ili ulja.Pomešajte grčki jogurt sa jajima, medom, vanilom i skrobom i mešajte dok se ne formira glatka smesa.Sipajte ovu smesu u pripremljeni kalup i ravnomerno rasporedite.Ako je potrebno, očistite i operite bobice, pa ih pospite preko smese sa jogurtom.Stavite kalup u rernu i pecite 35-40 minuta, dok ivice ne porumene, a vrh se ne stegne. Smesa će nastaviti da se steže dok se hladi.Nakon pečenja, ostavite desert da se potpuno ohladi, a zatim ga isecite na devet komada.Pečeni jogurt se može jesti sam ili poslužiti sa dodatnim jogurtom i bobicama.Ovaj pečeni jogurt može se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do pet dana. Prijatno! 

Slični članci

Ostavite komentar