Početna » Recept za dimljenu pileću supu: Topao, aromatičan obrok

Recept za dimljenu pileću supu: Topao, aromatičan obrok

by admin

 Ako tražite ukusno i mirisno jelo koje greje iznutra i mami osmeh na lice, ova krem čorba od dimljene piletine, celera, šargarepe i začina prava je stvar za vas.Supa puna slojevitih ukusa i divno kremaste teksture, idealna je kao predjelo ili lagani samostalni obrok. Hrskavi krutoni na vrhu daju savršen kontrast i dodatno obogaćuju doživljaj, piše klix.ba.Sastojci:100 g celera100 g šargarepe1 glavica crvenog luka2 čena belog luka100 g dimljene piletine2 kašike maslaca2 kašike maslinovog ulja1 krompir2 kašičice soli1 kašičica bibera1 kašičica sušenog povrća ili začina (npr. vegete)1 šolja pavlake za kuvanjePriprema:Na mešavini ulja i maslaca propržite crveni i beli luk, pa dodajte dimljenu piletinu, celer, šargarepu i krompir. Nalijte vodom ili temeljcem koliko da ogrezne. Posolite, pobiberite i dodajte omiljenu mešavinu začina.Kuvajte dok povrće ne omekša, a zatim sve izblendirajte dok ne dobijete glatku i kremastu čorbu. Vratite na vatru, dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte još nekoliko minuta.Poslužite toplo, sa krutonima od prepečenog tosta za dodatni šmek i teksturu.Prijatno!

Slični članci

Ostavite komentar