Ukoliko volite juneće meso, ali vam često ispadne suvo, tvrdo i žilavo, ostanite sa nama u nastavku gde vam otkrivamo malo drugačiji način njegove pripreme. U pitanju je sočna junetina u paradajz sosu koja se topi u ustima!Spremljena na ovaj način, junetina postaje toliko nežna i meka da se odvaja viljuškom. Pored toga, ona zadržava svu svoju sočnost, a zbog dobre kombinacije sastojaka, njen ukus je intenziviran i prefinjen, piše Slobodna Dalmacija.Probajte ovaj recept i nećete se pokajati:Sočna junetina u paradajz sosuSastojci:900 g junećih odrezaka400 g paradajza60 g brašna500 ml goveđeg bujona4 čena belog luka1 glavica crnog luka1 kašika paradajz pirea1 kašika seckanog peršuna3 kašičice maslinovog ulja2 kašičice sušenog začinskog biljaso, biberPriprema:Meso obilno začinite solju i biberom, zatim ga istucite čekićem i uvaljajte u brašno. Uverite se da je dobro uvaljano u brašno i pržite ga na dve kašike zagrejanog ulja- svaki komad oko 4-5 minuta sa svake strane.Zatim izvadite meso i u isti tiganj dodajte preostalu kašiku ulja i seckani luk. Propržite luk 3-4 minuta, dodajte beli luk i kuvajte 30 sekundi, zatim dodajte paradajz pire i kuvajte 1 minut, pa dodajte seckani paradajz, bujon i začine i dobro promešajte.Čim proključa, smanjite vatru, vratite meso, pokrijte i prebacite u rernu i pecite oko sat i po, ili dok meso ne omekša, a sos se ne zgusne. Proverite i povremeno promešajte.Kada je gotovo, probajte da li je sosu potrebno još začina, pospite svežim peršunom i poslužite sa pire krompirom, testeninom ili pirinčem. Prijatno!
33