Patlidžan oljuštite isecite na tanje delove i oblikujte u obliku trougla ili kako god vama odgovara, premažite gornji sloj sa maslinovim uljem, zatim premažite sa paradajzom, dodajte rendani biljni kačkavalj, zatim ređajte ostale sastojke, pečurke, papriku, crni, luk, beli luk, masline, kapar, odozgo dodajte još malo kačkavalja, i origano.
Ponovite postupak, zatim poređajte pice u pleh na papiru za pečenje.
Pecite 10 – 15 min na 220 stepeni. U zavisnosti od jačine rerne zavisiće dužina pečenja.
Zovem se Hristina, iz Beograda sam, nutricionista. Vegan sam oko 10 godina. Obožavam da spremam zdravu hranu. Neki ljudi imaju predrasude, da zdrava hrana ne može da bude ukusna, ali ako budete hteli da spremite nešto od mojih recepata uverićete se da je jako ukusno. Svako ko se odluči na vegansku ishranu, biće prezadovoljan, imaće više energije, snage, koža će biti čistija, sporije se stari, itd. Pritom nećete učestvovati u ubijanju životinja i uništavanju prirode