Početna » „Molim te idi kući“: Indijska IT firma instalirala program koji zaposlene tera s posla

„Molim te idi kući“: Indijska IT firma instalirala program koji zaposlene tera s posla

by admin

U kompaniji su se odlučili za ovu meru na osnovu sve većeg broja istraživanja koja dokazuju štetne efekte dugog radnog vremena na fizičko zdravlje i međuljudske odnose zaposlenih širom sveta. Svetska zdravstvena organizacija, na primer, upozorila je još 2021. godine da rad od 55 ili više sati nedeljno povećava rizik od moždanog udara za 35 odsto i za 17 odsto rizik od smrti zbog bolesti srca.

„Smisao ove mere je da se zaposlenima obezbedi dobar balans između posla i privatnog života kako bi mogli da provode vreme sa svojim porodicama i voljenima“, naglašava izvršni direktor Ajai Golani.

Iskačuće upozorenje na ekranu izazvalo je veliku pažnju na društvenim mrežama kada je Tanvi Handelval, jedan od zaposlenih u kompaniji, podelio snimak upozorenja na svom profilu na Linktinu.

„Postavili su nam ovaj poseban podsetnik, koji zaključava radnu površinu nakon isteka radnog vremena i izdaje upozorenje“, napisao je Handelval. Ova objava je za nekoliko dana dobila skoro pola miliona reakcija odobravanja. „Nema više poziva i mejlova van radnog vremena!! Zar ovo nije fantastično?.“

Kritika Dubej, jedna od 40 zaposlenih u kompaniji, rekla je za Rojters da joj je ova mera pomogla da odlazi s posla na vreme i da stigne da obavi obaveze kod kuće.

Slični članci

Ostavite komentar