Početna » Devoka oborila figuru poznatog umetnika od 42.000 dolara: Ne mogu verovati da je to netko srušio (VIDEO)

Devoka oborila figuru poznatog umetnika od 42.000 dolara: Ne mogu verovati da je to netko srušio (VIDEO)

by admin

Jedan posetilac snimio je trenutak u kome devoka obara figuru poznatog umetnika Džefa Konsa, koja se potom razbija o tle, a na snimku se čuje glas koji govori: „Ne mogu verovati da je to netko srušio“

Naime, kako piše Jutarnji list, kolekcionarka koja je posetila sajam moderne umetnosti slučajno je srušila malenu staklenu skuplturu poznatog umetnika, koja se u tom procesu razbila.

Blistava plava skulptura, jedna iz Konsove slavne serije „Pas od balona“, bila je procenjena na 42.000 dolara, a nezgoda se dogodila na sajmu „Art Eynwood“ u Majamiju, na Floridi.

Skulptura je bila postavljena na akrilno postolje, sa prezimenom slavnog umetnika.

„Video sam tu ženu kako kucka po skulpturi. Tada je pala i razbila se u hiljadu komadića“, rekao je umetnik Stefan Gamson za Fox News. Novinarima je rekao da misli da je žena htela da se uveri u to da se radi o pravom balonu. Neki kolekcionari i gosti sajma su u prvi tren pomislili da se radi o umetničkom performansu.

Jedan od prisutnih posetilaca uspeo je da snimiti taj trenutak, a na snimku se čuje glas koji kaže: „Ne mogu verovati da je to netko srušio“.

Benedikt Kalč, koji sponzoriše Konsove umetnine, rekao je za Miami Herald da žena nije namerno srušila skulpturu te da će štetu pokriti osiguranje.

Kons je američki slikar i vajar koji nadahnuće pronalazi u svakodnevnim predmetima, uključujući i životinje od balona. Njegov rad izaziva suprotstavljena mišljenja i predstavlja izazov za definiciju lepe umetnosti.

U svakom slučaju, njegova dela su bila prodavana i za do 91 milion dolara.

Njegove skulpture pasa od balona su različite veličine, od 30 centimetara do tri metra i u živim su bojama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Slični članci

Ostavite komentar