Početna » Kako je Džoni Štulić svuda sa sobom nosio zmije i ostale priče njegove bivše velike ljubavi

Kako je Džoni Štulić svuda sa sobom nosio zmije i ostale priče njegove bivše velike ljubavi

by admin

Rediteljka i profesorka iz Zagreba, Snježana Banović, poznata je i kao bivša devojka Branimira Džonija Štulića.

Ona dovršava knjigu „Hronike sretnih trenutaka“ u kojoj će s čitaocima podeliti svoja sećanja, a izdavač je zagrebačka Fraktura. Knjiga se očekuje s nestrpljenjem, a Banovićeva je objavila i jedan odlomak na svojim Fejsbuku, piše Jutarnji list, a prenosi Nova.rs.

„B. me vodi u Beograd, proljeće je 1982, vozimo se u crvenom kadetu menadžera Brade. Osim za svoje mezimice zmije koje nosi sa sobom kamogod ide (što srećom saznajem tek poslije, cijelo vrijeme puta spavaju u gazdinoj crnoj aktovki smještenoj u gepeku, ni pola metra od mene!), Brada brine i za naš smještaj i to u Interkontiju, sve ‘u skladu s reputacijom’:

– Pa ne može bre ne‘ko tvog kalibra da spava u nekom ćumezu! Imate i bazen, možete da uživate k‘o kraljevski par: sve samo stavite na sobu, Brada će to da reši, ovde mi svi jedu iz ruke.

Malo je daleko od centra, ali taksija ima ko pljeve i za groš. S druge strane, imate s petog kata jedinstven pogled na novobeogradski prospekt, malo dalje je i hotel Jugoslavija da odvedeš curu na kafu na terasu s pogledom na Park prijateljstva.

Znam da ne voliš, ali samo da znaš, tu su u susedstvu i zgrade Saveznog izvršnog veća i Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije čije se aluminijske oplate baš lepo sjaje na suncu. A i „Sava“ centar koji bi ti mogao glatko da napuniš deset dana za redom. No, o tom – potom.

Zbori tako u lobiju blistavog hotela, ispred monumentalne tapiserije Jagode Buić, veliki kosmati, bradati tip, s ponosom i „viditeštojasveznam“ stavom, kao da nas je u najmanju ruku doveo u Luxor.

Prvi sam put u Beogradu, a Brada, balkanska inačica popularnog Kabira Bedija nakon što svoje zmijice-mezimice smjesti na komodu prostranog apartmana, nahrani ih i napoji, ode zaogrnut frotirskim ogrtačem na masažu i na bazen, da se bućne nakon duge vožnje i da se potom tako osvježen sretne na kafi sa – Zdravkom Čolićem.

Naša pak prva stanica u prestonici je – Brega“.

Snježana Banović je bila velika Štulićeva ljubav, napisao je pesme za nju: „Djevojka iz Hrvaca“, „Usne vrele višnje“ „Jesi li sama večeras“, „Volim te kad pričaš“ i „Život običnog tempa“, piše „Jutarnji list“.

Izvor: Nova.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Slični članci

Ostavite komentar