Početna » Pomoć SNP-a bebama u Turskoj

Pomoć SNP-a bebama u Turskoj

by admin

Srpsko narodno pozorište (SNP) u Novom Sadu spremilo je pomoć za bebe i decu u Turskoj, koja se bori s posledicama nedavnog katastrofalnog zemljotresa.

Najstariji srpski teatar obezbedio je donaciju u vidu potrepština za bebe, piše SEEcult.org

“Kao narod koji je preživeo ratove, sankcije, izbeglištvo, pa i rat sa koronom, najbolje znamo šta su nedaće i kako je boriti se za opstanak. Situacija koja je zadesila Tursku još jedan je nevidljivi neprijatelj sa kojim se treba izboriti te je izuzetno važno ne ostati nem na ovakvu katastrofu. Solidarnost i podrška sada je Turskoj od izuzetne važnosti, te ćemo se tako i mi uključiti u ovu borbu”, istakao je upravnik SNP-a Aleksandar Stankov.

SNP je i ranije pružao pomoć građanima drugih zemalja koji su se našli u teškoj situaciji. Tako je 2020. godine, na početku pandemije korona virusa, održan prvi međunarodni onlajn striming koncert “Distancirani zajedno”, na inicijativu Opere SNP-a, uz učešće kolega iz Italije, Turske i Kine. Članovi orkestra Opere SNP-a najpre su TV spotom podrške italijanskom narodu iz svojih domova odsvirali čuvenu pesmu” Bela, ćao” i poslali najglasniju poruku podrške i saosećajnosti.

Pomoć za stradale u katastrofalnom zemljotresu u Turskoj i Siriji obećala je i Beogradska filharmonija – od prihoda koncerta održanog 10. februara u Kolarčevoj zadužbini.

Slični članci

Ostavite komentar