Početna » Tvorac legendarnih „Kalvina i Hobsa“ objavljuje novi strip posle više od četvrt veka

Tvorac legendarnih „Kalvina i Hobsa“ objavljuje novi strip posle više od četvrt veka

by admin

Kada se govori o klasicima stripa koji su poznati i voljeni među svim generacijama, tu su Popaj, Garfild, Hogar Strašni, ali i Kalvin i Hobs Bila Votersona, koji je najavio novi projekat posle skoro tri decenije.

Kalvin i Hobs su šestogodišnji dečak i njegov tigar koga on vidi kao stvarnu osobu koja govori a svi ostali kao običnu plišanu igračku, a oni su naslovni junaci istoimenog kaiš stripa Bila Votersona.

Ovaj strip izlazio je u novinama od 1985. do 1995. godine i poslednji put kada smo ih videli, Kalvin i Hobs su zajedno pošli da se sankaju niz padinu po snegu.

Bil Voterson je od početka bio poznat kao povučena osoba i neko ko nije voleo da bude „javni govornik“ i promoter stripova, već je smatrao da dela treba da govore za sebe.

Kalvinom i Hobsom oduševio je ceo svet, oni su se pojavili u više od 2.400 novina i izdanja njihovih avantura prodata su u više od 50 miliona primeraka širom sveta.

Kompletno izdanje ovog stripa oborilo je rekord kao „najteža knjiga“ koja je dospela na listu bestselera Njujork tajmsa, a naravno, Kalvina i Hobsa možemo da čitamo i na srpskom jeziku.

Kada je Voterson 1995. godine objavio da oseća da je postigao sve što je mogao u medijumu stripa, mnogi su bili tužni, ali su poštovali njegovu odluku.

Zato je sada veliko iznenađenje najava novog stripa , i to „bajke za odrasle“ koja se dešava u kraljevstvu iz davnih vremena, a sve to u saradnji sa ilustratorom Džonom Kaštom.

U pitanju je delo The Mysteries, na 72 stranice, koje 10. oktobra 2023. godine treba da izađe u izdanju kuće Andrews McMeel Publishing.

Ono što se odmah primećuje je da su stil i najavljeni ton potpuno drugačiji od onoga što su obojica autora radila do sada, ali za mnoge je to dobrodošla promena.

Fanovi Bila Votersona primetili su da, uprkos šturim informacijama o tome šta je zapravo radnja ovog predstojećeg dela, on ponovo ima priliku da neke zanimljive teme obradi na svoj način.

A kako su rekli iz izdavačke kuće Andrews McMeel: „Kao neko ko je stvorio briljantne Kalvina i Hobsa, ko zna šta sve čuči tu?“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Slični članci

Ostavite komentar