Početna » Najbolji gradovi za odmor po izboru TikToka i Instagrama

Najbolji gradovi za odmor po izboru TikToka i Instagrama

by admin

 

Kada pomislite na najpopularnije gradske destinacije na svetu, verovatno podrazumevate uobičajene – London, Njujork, Rim, Pariz… Drugim rečima, mislite na klasične destinacije koje su dovoljno velike da prime ogroman broj turista. Međutim…

Radite, radite i živite za godišnji odmor od bar dve nedelje. Srećom, ipak postoje i city break opcije, koje uključuju kratkotrajni odmor u nekom od popularnih gradova. E, pa, ovaj put će nam TikTok, Instagram i još ponešto pomoći da ih otkrijemo.

Koji su odmori u gradu trenutno najpopularniji na svetu? Da bi pronašli odgovor, turistička kompanija Titan Travel rangirala je gradove ne na osnovu broja turista, već na osnovu pokrivenosti društvenih medija.

Da bi se došlo do te liste, istraživanje je izračunalo broj pregleda TikTok-a i Instagram postova po gradovima, kao i količinu promene u saobraćaju Google pretrage u poslednje tri godine. Da li je to najpouzdaniji način merenja popularnosti? Verovatno ne, ali daje uvid iz drugog ugla.

Pregledi društvenih medija se ne pretvaraju uvek u stvarne posete. Realno, dostupni su stvarni podaci o broju turista koji posećuju svaki grad (zbog čega znamo da će Peking uskoro nadmašiti Pariz kao najbolja svetska destinacija za putovanja). I ne samo to, prikazi destinacija na platformama kao što su Instagram i TikTok često nisu tačni ili realistični.

Ali, u svakom slučaju, i dalje je zanimljivo videti koje destinacije ljudi najviše razgledaju na društvenim mrežama.

London je na vrhu liste, sa više od 70 milijardi pregleda na TikTok-u i više od 107 miliona objava na Instagramu.

Drugo mesto pripalo je Parizu, koji je prikupio više od 60 milijardi pregleda na TikTok-u i 137 miliona tagova na Instagramu, dok je na trećem mestu Barselona, koja je zabeležila rast Google pretraga od 336 odsto u poslednje tri godine, a samim tim i nije slučajno jedna od destinacija koja se žestoko bori protiv preteranog turizma.

Slede Nica, zatim Istanbul, Madrid, Njujork, Majami, Dubai i Berlin, prenosi punkufer.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Slični članci

Ostavite komentar