Početna » Recept za čizkejk sa jagodama

Recept za čizkejk sa jagodama

by admin

 Ovaj kremasti čizkejk sa jagodama je savršen za bilo koju priliku.Ovaj recept za čizkejk sa jagodama je jednostavan, impresivan i savršen slatkiš za pravljenje kod kuće, piše allrecepies.Recept za čizkejk sa jagodamaSastojciKora:1 ¼ šolje mlevenog keksa⅓ šolje putera, otopljenog¼ šolje belog šećera2 kašičice mlevenog cimetaFil:300 gr isecakanih jagoda1 kašika kukuruznog skroba250 gr krem sirakonzerva zaslađenog kondenzovanog mleka, 400 gr¼ šolje soka od limuna½ kašičice ekstrakta vanile3 jaja1 kašika vode (opciono)UputstvaNapravite koru: Pomešajte keks, puter, šećer i cimet u posudi; dobro promešajte. Utisnite smesu na dno nezamašćenog kalupa za pitu prečnika 23 cm . Stavite u frižider da se ohladi 30 minuta.Zagrejte rernu na 150 stepeni C.Napravite fil: Stavite jagode i kukuruzni skrob u blender. Pokrijte i mutite dok ne postane glatko.Sipajte preliv od jagoda u šerpu i pustite da proključa na jakoj vatri. Kuvajte i mešajte dok se sos ne zgusne i postane sjajan, oko 2 minuta. Sačuvajte 1/3 šolje preliva od jagoda; ostavite da se ohladi.Pokrijte i stavite preostali sos u frižider za serviranje.Umutite krem sir u posudi mikserom dok ne postane svetlo i penasto; postepeno dodajte kondenzovano mleko. Umešajte sok od limuna i ekstrakt vanile, zatim lagano umešajte jaja na niskoj brzini miksera dok se samo ne sjedine.Sipajte polovinu smese od krem sira preko kore; stavite polovinu sačuvanog preliva od jagoda po 1/2 kašičice na sloj od krem sira. Pažljivo kašikom rasporedite preostalu smesu od krem sira preko preliva; stavite preostali preliv od jagoda po 1/2 kašičice na vrh. Nožem presecite samo gornji sloj da biste napravili šare sa prelivom od jagoda.Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok se centar ne skoro stegne, 45 do 50 minuta.Ohladite na rešetki 10 minuta. Pažljivo prođite nožem oko ivice kalupa da biste je oslobodili; ohladite sat na sobnoj temperaturi. Stavite u frižider najmanje 4 sata ili preko noći pre služenja.Poslužite sačuvani preliv od jagoda sa kolačem. Ako je sos pregust, umešajte vodu.Prijatno!  Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Slični članci

Ostavite komentar