Početna » Tri namirnice koje nikada ne bi trebalo da date svom detetu

Tri namirnice koje nikada ne bi trebalo da date svom detetu

by admin

Nutrioconistkinja i influenserka Nikol Gonkalves objavljuje savete koji se tiču zdravog života i ishrane. U njenom poslednjem videu u fokusu je bila ishrana dece. Ona je, naime, objasnila koje tri namirnice nikada ne daje svom detetu, a to preporučuje i drugim roditeljima.

Kako je otkrila u svojoj objavi, određene namirnice koje mnogi roditelji često daju svojoj deci zapravo mogu biti vrlo opasne za njih, naročito ako su još mala, a jedna od njih čak uzrokuje i gušenje, prenosi Index.

“Prva namirnica su kokice. Da li ste znali da kokice ne biste smeli da date deci mlađoj od pet godina? Predstavljaju velik rizik za njih i mogu izazvati gušenje. Osim kokica, svojoj ćerki nikada ne dajem čokoladu. Osim što je puna šećera, takođe sadrži i kofein, koji ionako nije dobar za decu“, objasnila je Nikol.

„I poslednja, ali takođe vrlo važna namirnica koju ne preporučujem su sokovi. Sadrže velike količine šećera, deca su hiperaktivna nakon što ih popiju, a ne moramo ni pomenuti da nemaju nikakvih nutritivnih vrednosti pa ih mnogi dijetetičari uopšte ne preporučuju za malu decu. Umesto toga, svojoj ćerki radije dajemo vodu, mleko i smutije od svežeg voća“, dodala je ona.

Slični članci

Ostavite komentar