Početna » Ogromna LED sfera prikazivala neverovatne prizore u Las Vegasu (VIDEO)

Ogromna LED sfera prikazivala neverovatne prizore u Las Vegasu (VIDEO)

by admin

 

Na američki Dan nezavisnosti (4. jula) stanovnici i posetioci Las Vegasa bili su u prilici da prisustvuju nečemu zaista nesvakidašnjem. Na ogromnoj dvorani pod nazivom „MSG Sphere“, inače najvećoj građevini sferičnog oblika na svetu, pojavili su se fantastični vizuali vezani za američki praznik, ali i košarkaška lopta, ljudsko oko, planeta Zemlja, Mesec, vatromet i druge vizuelno zanimljive stvari.

Ništa u vezi toga ne bi bilo vredno pomena, da ovaj svetlosni šou nije prikazan na najvećem LED ekranu na svetu, koji svojom površinom obuhvata gotovo kompletnu okruglastu dvoranu.

Sfera koja obara rekorde visoka je 111 metara i prečnika 157 metara. Pored toga što je najveća sfera, dvorana navodno ima i najveća LED svetla sa 1,2 miliona svetala veličine hokejaških pakova.

Dvorana može da primi skoro 18.000 ljudi. Dizajnirala ju je arhitektonska firma „Populous“, koja je radila na prostorima za Super boul i Svetsko prvenstvo u fudbalu. Izgradnja dvorane „MSG Sphere“ je navodno koštalo 2,3 milijarde dolara.

Privlačan prostor biće domaćin koncerata, filmskih projekcija i sportskih događaja, uključujući i boks i mečeve drugih borilačkih veština.

Posetioci koncerta će moći da vide izvođače kako nastupaju uživo okruženi 16K LED ekranom koji prikazuje različite animacije i vizuale, kao i prenos samog koncerta.

„MSG Sphere“ zvanično otvara svoja vrata javnosti 29. septembra sa serijom od 25 koncerata grupe U2, na kojima će bend izvoditi svoj legendarni albuma „Achtung Baby“.

Slični članci

Ostavite komentar