Početna » Barbara Strejsend objavljuje svoje prve memoare

Barbara Strejsend objavljuje svoje prve memoare

by admin

Barbra Strejsend  će objaviti svoje prve memoare tokom ove godine pod naslovom „Moje ime je Barbara“ najavio je njen izdavač.

Knjiga će se baviti se životom i šest decenija dugom karijerom 80-godišnje zvezde, piše Gardijan., dodajući da je već bilo nekoliko knjiga o njenom životu, ali da je ovo  prvi put iz pera  Strejsendove.

Barbara Strejsend postigla je uspeh kao pevačica, glumica , rediteljka i producentkinja, a ima dva Oskara, pet Emija, 10 Gremija, 11 Zlatnih globusa i nagradu Toni.

Prvi film koji je sama producirala, Yentl, učinio ju je prvom ženom koja je režirala, producirala, napisala i glumila u velikom filmu, i prvom ženom koja je osvojila nagradu Zlatni globus za najbolju režiju.

Bila je i prva žena kompozitor koja je dobila Oskara za najbolju originalnu pesmu – Evergreen (Love Theme iz A Star Is Born).

Strejsend je takođe strastveni filantrop. Osnovala je Strejsend fondaciju 1986. koja se između ostalog zalagala za ženska prava, pravo glasanja i zaštitu životne sredine

Ben Brusi, direktor izdavaštva u Centuri-u, izdavačkoj kući Penguin Random House UK koja objavljuje „Moje ime je Barbra“, nazvao je Strejsend „vrhunskom umetnicom i ikonom“.

Njena knjiga je „jedna od najvećih priča o kreativnom životu ikada ispričana“, dodao je on.

„Memoari Strejsendove na svakoj stranici otkrivaju glas, koji je jednako iskren, zabavan i spektakularan kao i njeni najveći nastupi“

„Moje ime je Barbra“ biće objavljeno 7. novembra 2023. u tvrdom povezu, e-knjigi i audio-knjigi, navodi Gardijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Slični članci

Ostavite komentar