Početna » „Južni Vetar: Na granici“ stiže na male ekrane: „Kao kada igrate video igricu, i prelazite nivoe, tako je i u našoj seriji“

„Južni Vetar: Na granici“ stiže na male ekrane: „Kao kada igrate video igricu, i prelazite nivoe, tako je i u našoj seriji“

by admin

Verovatno najuspešnija domaća filmska i televizijska franšiza poslednjih godina je svakako „Južni vetar“, a tome svedoči kako gledaost, tako i brojni domaći i strani glumci, željni da se pojave u novoj sezoni ovog projekta.

Premijera nove sezone TV serije „Južni vetar: Na granici“ u vidu specijalne projekcije prve epizode za medije, održana je u Mts Dvorani, sa prisutnom glumačkom i autorskom ekipom. Publika će nove avanture krimi podzemlja Balkana, ali i ostatka sveta moći da prati subotom i nedeljom, od 20h na RTS 1, počev od 25. februara, pa sve kroz narednih 6 sedmica.

Kao i u prethodnim nastavcima kroz dva filma i jednu sezonu serije, i ovde glume – Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Predrag Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Bogdan Diklić i Jovana Stojiljković, dok je kao kreator potpisan Miloš Avramović.

Upravo je on pomenuo da nije ni najmanje očekivao da će od originalnog filma „Južni vetar“ iz 2018. godine stići do ovolikog uspeha:

„U prvi film te 2017. godine uložili smo puno rada, truda, energije, i nije nam ni na kraj pameti bilo da ćemo imati, evo dva filma i dve serije. Nismo ni očekivali da će taj film biti jedan od apsolutno najgledanijih u našoj kinematografiji u poslednjih 30 godina“, rekao je Avramović a onda se i dotakao šta nas očekuje u novim epizodama:

„Publika može da očekuje novih 12 epizoda lude vožnje, gde je svaka epizoda bolja od prethodne. Ima stalno uzbudljivih momenata, obrta, iznenađenja. Glavni likovi Maraš i Baća su sada dosta porasli, razvijali su se, a njihovi protivnici su mnogo veći i ozbiljniji. Kao kada igrate video igricu, i prelazite nivoe, tako je i u našoj seriji“.

Glavna zvezda serije, i producent, je svakako Miloš Biković. On je rekao kako je uzbuđen što deli kadar i scenu sa takvim veličinama, kako domaćim tako i stranim:

„Meni lično je velika čast što delim kadar sa takvim veličinama kakvi su Bogdan Diklić, Miki Manojlović i Aleksandar Berček. Privilegija je igrati sa njima, kao i glumiti po ovakvom scenariju koji je stvarno veoma uzbudljiv, vuče vas da čitate dalje i dalje, svaku novu stranicu. Tako svog junaka otkrivam postepeno sve više sa neke druge strane. Scenario se čita kao roman ili drama“, podelio je utiske Biković na osnovu samog scenarija.

"Južni Vetar: Na granici" stiže na male ekrane: "Kao kada igrate video igricu, i prelazite nivoe, tako je i u našoj seriji" 2
Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Njegov partner u zločinu, ali samo na filmu, Miodrag Radonjić je istakao da serija ima već konstruisanu ciljnu grupu:

„Moj junak Baća ovde ima jednu zanimljivu dekonstrukciju, odnosno svi likovi je doživljavaju. To je nešto novo, uzbudljivo, i meni lično je bilo najizazovnije. Počeli smo sa humorom u prvoj epizodi, a onda će ta dekonstrukcija dolaziti postepeno“, najavio je Radonjić novu sezonu.

Standardnoj glumačkoj postavi, pridružila se i inostrana ekipa, Oksana Akinshina, Aleksej Guskov, ali i imena iz Holivuda – Vilijam Boldvin, Erik Roberts, i drugi. Nove likova će tumačiti i Aleksandar Gligorić, Radovan Vujović, Milica Gojković, Stefan Kapičić, Miloš Samolov, Marko Janketić, Leon Lučev, Gordan Kičić, Paskal Esposito, Astrit Kabaši, Izudin Bajrović, Ivan Đorđević Džudi.

Miloš Avramovića je kreator serije, ali režiju epizoda potpisuju i Ljubomir Božović, Nemanja Ćeranić, Miroslav Stamatov i Danilo Bećković.

Kroz novih 12 epizoda, biće prikazano zašto je Beograd opet postao „poprište sukoba“ Istoka i Zapada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Slični članci

Ostavite komentar