Početna » Preminuo dramaturg Slavko Milanović, autor prve serije u Republici Srpskoj

Preminuo dramaturg Slavko Milanović, autor prve serije u Republici Srpskoj

by admin

Dramaturg Slavko Milanović preminuo je nakon kraće bolesti, a tužnu vest su za „Kurir“ potvrdili njegovi saradnici iz Narodnog pozorišta u Beogradu.

Producentkinja Olivera Živković od njega se oprostila dirljivom objavom na „Fejsbuku“.

„Veliki zaljubljenik u pozorište, umetnost i sve što je lepo. Znao je svojom toplinom da priđe svakom umetniku i ohrabri ga u svom stvaralaštvu da ode što dalje. Imao je razumevanja za ljude, plemenito i veliko srce, spremno svakom da pomogne. Uvek odan i veran svojoj Jadranki koju je neizmerno voleo. Mnogo ćeš nam nedostajati, Slavko“, napisala je ona uz njegovu fotografiju.

Slavko je rođen 1951. godine, a studije opšte književnosti i teatrologije završio je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, piše Nova.rs.

Od 1975. godine bio je dramaturg, a od 1986. do 1992. umetnički rukovodilac i direktor sarajevskog Kamernog teatra 55.

Objavio je veći broj studija, eseja, analiza i kritika na temu pozorišta, filma i televizije u nekoliko časopisa u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Oko 10 godina je radio kao stalni televizijski kritičar za sarajevsku reviju „Odjek“.

U periodu od 1994. do 1996. godine režirao je prvu igranu televizijsku seriju u Republici Srpskoj „Goli život“. Napisao je i serije „Zajedno“ i „Budite isti za 20 godina“.

Autor je drama „Koncert za Reginu Olsen“, „Soba“, „Quid nimis“ i „Riblji ples“.

Slični članci

Ostavite komentar