Početna » Gradić u zemlji koju Srbi posećuju svakog leta proglašen je za najlepši na svetu

Gradić u zemlji koju Srbi posećuju svakog leta proglašen je za najlepši na svetu

by admin

Časopis za putovanja Conde Nast Traveler objavio je popis 50 najlepših malih gradova na svetu.

Na listi su razni delovi sveta, od Brazila, Kanade, Slovenije do Japana. Listu su sačinili urednici časopisa Conde Nast Traveler, a ono što im se posebno dopalo kada su birali najbolje su kaldrmisane ulice, kolonijalna arhitektura, neverovatan pogled…

„Zapišite to ljubaznim meštanima, hotelima ili dobrom staromodnom šarmu, ali nikada se nećemo umoriti od putovanja u male gradove. Skoro svaka zemlja na planeti ima mali grad koji vredi potražiti, od istorijskih sela u Japanu do pustinje oaze u Egiptu. Bez daljeg, ovo su najlepši mali gradovi na svetu“, navodi se u članku.

Albarasin je najlepši

Gradić u zemlji koju Srbi posećuju svakog leta proglašen je za najlepši na svetu 2
Foto: Shutterstock

Najviše im se dopao grad Albarasin u Španiji. Nalazi se u provinciji Teruel, a prema popisu iz 2018. godine imao je 1.016 stanovnika.

„Ovaj izolovani planinski grad duž reke Gvadalavijar glavni je kandidat za titulu najlepšeg malog grada u Španiji, sa ružičastim i narandžastim zgradama koje se neprimetno uklapaju u stenovito okruženje.

Mesto je posebno jedinstveno zahvaljujući istoriji muslimanske i hrišćanske vladavine – gde drugde možete pronaći gotičku katedralu i mavarske ruševine Alkazara u istom malom gradu?“, stoji u opisu ovog članka.

Gradić u zemlji koju Srbi posećuju svakog leta proglašen je za najlepši na svetu 3
Foto: Shutterstock

Pored toga, tu su još i crvene stene koje okružuju grad i koje ga čine popularnim mestom za penjanje i planinarenje, prenosi index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Slični članci

Ostavite komentar