Početna » Mesta u Evropi koja plaćaju svakome ko se tamo preseli

Mesta u Evropi koja plaćaju svakome ko se tamo preseli

by admin

Sve je više mesta u Evropi čije se vlasti dovijaju na različite načine, ne bi li povećali broj stanovnika. Neki od njih idu toliko daleko da čak potencijalnim novim stanovnicima plaćaju i određenu nadoknadu za preseljenje.

Svako ko odluči da se preseli u Italiju ima mogućnost da zaradi do 28.000 evra. U pitanju je selo sa oko 2.000 stanovnika u regionu Kalabrije, koje nudi mlađima od 40 godina da se presele.
Zainteresovani bi trebalo da ispune još jedan uslov – da pokrenu svoj posao ili da ga pronađi u ovom selu, prenosi euronews.com.

Više od 50.000 evra nudi se porodicama koje žele da se presele i stalno nastane u selu Albinen, koje se nalazi u švajcarskim Alpima. Ovo planinsko selo pripada kantonu Vale, a oko sat vremena vožnje ga deli od poznatih alpskih skijališta.

Da bi zainteresovani mogli da dobiju 25.000 švajcarskih franaka (oko 25.000 evra) i po 10.000 švajcarskih franaka (oko 10.000 evra) po detetu, moraju biti mlađi od 45 godina, imati švajcarsko državljanstvo ili dozvolu boravka C ukoliko su stranci.

Takođe je neophodno da žive u kući čija je vrednost minimum oko dve stotine hiljada evra, s tim da imaju obavezu i da u narednih deset godina žive u ovom selu.

Ukoliko neko želi da se preseli u selo Rubija, koje je nešto više od dva sata vožnje udaljeno od španskog grada Santjago de Kompostela, biće nagrađen iznosom do 150 evra na mesečnom nivou.

Selo Rubija pripada regiji Galicija, a lokalne vlasti se nadaju da će im ova ideja doneti i povećanje broja stanovnika.

Da bi imali pravo na iznos do 30.000 evra, svi koji su zainteresovani da se presele u jedno selo u regiji Pulja, u Italiji, moraju i zvanično da prijave prebivalište tamo. Dobijeni novac imaju pravo da iskoriste za kupovinu nekog od brojnih napuštenih imanja u selu i njegovo renoviranje.

Selo Presicce-Ackuarica ide i korak dalje, pa za svaku bebu koja u njemu bude rođena dodeljuje dodatnih 1.000 evra, piše euronews.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Slični članci

Ostavite komentar