Početna » Na listi CNN preporuka za letovanje jedna zemlja iz komšiluka: „Mediteranski dragulj sa netaknutim plažama“

Na listi CNN preporuka za letovanje jedna zemlja iz komšiluka: „Mediteranski dragulj sa netaknutim plažama“

by admin

U tekstu „Gde ići ovog leta“ CNN donosi 12 predloga koji bi trebalo da budu pravo osveženje za letovanje.

„Globalno gledano, međunarodni dolasci su već bili na 80 odsto nivoa pre pandemije u prvom kvartalu 2023. godine, a očekuje se jako leto na severnoj hemisferi, prema Svetskoj turističkoj organizaciji. To znači da bi planiranje letnjeg odmora ove godine moglo predstavljati izazov za putnike jer se letovi za mnoge destinacije pune, a neke avio-kompanije naplaćuju rekordne cene avionskih karata. Hoteli i objekti za iznajmljivanje takođe se rezervišu na popularnim lokacijama. pa, ako planirate letnji odmor, delujte brzo i razmotrite ove predloge“, navedeno je u CNN tekstu čije su kreiranje pomogli savetnici za luksuzna putovanja.

Pa tako, pored egzotičnog Tajlanda, Njujork sitija, zanimljivog Pruua, na listi se našlo nekoliko interesantnih destinacija Evrope – Madrid, kao „najpotcenjeniji grad Evrope“, Pijemont region u Italiji kao alternativa krcatoj Amalfi obali, Beč kao grad koji slavi istoriju, muziku, umetnost i kulinarsku scenu, Malta koja „nudi jedinstvenu kombinaciju mediteranske i arapske kulture“, a na kraju i Albanija.

Na listi CNN preporuka za letovanje jedna zemlja iz komšiluka: "Mediteranski dragulj sa netaknutim plažama" 2
Foto: Shutterstock

To je i jedina zemlja iz našeg komšiluka koja se našla na ovoj listi.

„Albanija je mediteranski dragulj na kojem će verovatno biti manje gužve ovog leta nego u Grčkoj i Hrvatskoj“, kaže Žoao Donadel, savetnik za putovanja, te dodaje:

„Albanija ima prelepu obalu sa netaknutim plažama: Butrint – arheološko nalazište pod UNESCO zaštitom, plus mogućnosti za planinarenje, planinarenje i istraživanje na otvorenom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Slični članci

Ostavite komentar