Pirinač je, pored krompira, jedan od omiljenih priloga u našoj kuhinji. No, često se desi da zagori ili pak da bude suviše kašast i lepljiv… Kako da izbegnete ove greške otkrijte u tekstu koji sledi.Kako suvati savršen pirinačDa li teba mešati pirinač ili ne, da li ga treba oprati pre ili posle kuvanja, da li koristiti cediljku ili ne samo su neke od dilema sa kojima se suočavamo prilikom kuvanja pirinča… Ono što je važno jeste da krajni rezultat bude rastresit i lagan pirinač, te da zrna budu odvojena, a ne slepljena i kašasta.U nastavku pogledajte pogledajte 6 proverenih trikova za savršeno kuvan pirinač:1. U zavisnosti od jela koje pripremate, izaberite pravi pirinač.2. Pirinač se mora oprati pre kuvanja. Nikada ne koristite cediljku prilikom pranja, operite pirinač u činiji, piše Miss7.3. Odnos vode i pirinča je važan pri kuvanju – za jednu šolju pirinča se koriste dve šolje vode.4. Pirinač stavite u vruću i posoljenu vodu i kuvajte dok ne provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte još 15-20 minuta.5. Prilikom kuvanja, držite šerpu pokrivenu i nikada je ne mešajte.6. Na kraju možete dodati malo putera. Ako želite da pirinač dobije žućkastu boju, pri kuvanju možete dodati malo karija ili kurkume. Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.
44
prethodni članak