Kada su u pitanju jednostavni deserti koji ne zahtevaju pečenje, ali su neverovatno ukusni, ovaj čokoladni kolač iz tetrapaka za mleko svakako prednjači. Ne treba ti ni pećnica ni brašno, a rezultat je bogata, kremasta poslastica koja će oduševiti svakog ljubitelja čokolade.Recept za čokoladni kolač iz tetrapaka postao je viralan zahvaljujući Stefanu Zarelu, fud influenseru sa više od dva miliona pratilaca na Instagramu, koji je poznat po svojim kreativnim i jednostavnim receptima. Ova čokoladna bomba je idealna za tople dane kada ne želiš uključivati rernu, ali želiš uživati u nečem slatkom, piše Miss7.Čokoladni kolač iz tetrapakaSastojci:580 ml mleka po izboru (može i biljno mleko, kao što je sojino)35 g kakao praha5 g agar-agara (biljna zamena za želatin)125 g tamne ili mlečne čokolade, sitno seckane ili rendanezaslađivač po izboru (šećer, med, javorov sirup itd…)prazan tetrapak od mleka (1 litar), opran i osušenkakao prah za posipanje (po želji) Priprema:Odsecite gornju četvrtinu tetrapaka kako biste dobili kalup.U šerpi pomešajte mleko, kakao, agar-agar, seckanu čokoladu i zaslađivač.Zagrevajte na srednje jakoj temperaturi uz mešanje dok se čokolada ne otopi i ne počne da se zgušnjava.Ulijte smesu u pripremljeni tetrapak i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.Zatim stavite u frižider na 2-3 sata, dok se kolač potpuno ne stegne.Pažljivo otvorite tetrapak i izvadite kolač.Po želji, pospite kakaom u prahu pre serviranja.Ovaj desert ne samo da izgleda efektno kada se izvadi iz tetrapaka, već je i fantastičnog ukusa. Idealna je poslastica za sve prilike – od brzinskih užina do impresivnih deserata za goste. I što je najbolje, priprema je toliko jednostavna da u njoj mogu uživati i početnici u kuhinji. Prijatno!
Čokoladni kolač iz tetrapaka je novi gastro hit: Pravi se bez brašna i pečenja, a ukus je čista fantazija
by admin
38
prethodni članak
8 razloga da u svoju jutarnju kafu dodate ovaj začin
sledeći članak