Početna » Vege recept: Nugat mus sa pečenim lešnicima

Vege recept: Nugat mus sa pečenim lešnicima

by admin

Veganski nugat mus sa pečenim lešnicima – posno, bez glutena, bez jaja, bez laktoze.

Sastojci za 4 čaše:

  • 150 gr pečenih i delimično oljuštenih, samlevenih lešnika;
  • 300 ml veganskog tečnog šlaga za mućenje;
  • 100 gr šećera u prahu;
  • 4 sup. kaš. kakao praha (prosejanog kroz cediljku).

Dodatno:

  • 80 ml posnog biljnog veganskog tečnog šlaga;
  • 100 gr crne posne čokolade;
  • 1 sup. kaš. ulja.

Uputstvo:

1. Izmiksirati šlag u čvrstu penu. Dodati šećer u prahu i izmiksirati. Samlevenim lešnicima dodati prosejani kako prah, sjediniti pa to dodati u umućeni šlag. Izmiksirati pa odložiti na kratko u frižider.

2. Pomešati izlomljenu čokoladu i ulje i otopiti zajedno, ostaviti sa strane. Umutiti 80 ml tečnog šlaga u čvrstu penu (blago zasladiti ako šlag nije zaslađen).

3. U četiri čaše stavljati sastojke: početi sa musom od lešnika, potom sipati malo čokolade pa staviti u frižider na 3 minuta, potom izvaditi pa odozgo staviti šlag. Ponoviti proces dok se ne potroše svi sastojci. Ohladiti. Poslužiti hladan desert.

Moje ime je Naual A. Hansen, diplomirani ekonomista sa završenim kompletnim obrazovanjem u Srbiji uključujući i muzičku školu (igrala sam folklor 13 godina u svom rodnom gradu u Bačkoj Topoli i proputovala deo sveta sa folklorom). Rođena sam u Srbiji gde sam živela sve do udaje. Sada živim u Danskoj i rad na blogu mi je hobi koji mnogo volim. “Autor sam bloga na kome se mogu naći recepti za raznovrsna posna jela i poslastice napravljenih isključivo od sastojaka biljnog porekla: od sirovih salata i supa do slanih jednostavnih i komplikovanih jela, raznovrsnih finih torti i slatkiša.”

Možete me pratiti na

blog/vebsajt: www.naualhansen.com

Instagram: www.instagram.com/vegan_naual.hansen/

Slični članci

Ostavite komentar