Početna » GLUMIO U “BOLJEM ŽIVOTU” I BIO PROFESOR U BEOGRADU: Ovo niste znali o Memiševiću, a oproštaj njegovog druga SLAMA SRCA!

GLUMIO U “BOLJEM ŽIVOTU” I BIO PROFESOR U BEOGRADU: Ovo niste znali o Memiševiću, a oproštaj njegovog druga SLAMA SRCA!

by admin

Zinaid Miki Memišević preminuo je u 72. godini u Kanadi gde je i živeo poslednjih nekoliko godina.

 Zinaid Miki Memišević biografija i oproštaj prijatelja
Izvor: facebook/Zinaid Zanka Memisevic

Miki Memišević rođen je u Sarjevu 1950. godine i bio je pozorišni i filmski glumac. Iza sebe je ostavio na desetine uloga u teatru, na televiziji i filmu. Između ostalog, svoj trag je ostavio u i popularnim ostvarenjima “Bolji život”, gde je oživeo lik Piletovog rođaka, ali i čuvenim svetskim projektima “Dosije X”, “DaVinčijev kod” i drugim, kao i u seriji “Pozorište u kući”

Glumac je naše prostore napustio 1994. godine, dok je buktao rat. Bio je glumac Narodnog pozorišta u Beogradu, kao i profesor dikcije u 13. beogradskoj gimnaziji. U Vankuver se sa suprugom i dve ćerke preselio iz Budimpešte, u koju je otputovao autobusom, jer iz Beograda tada nisu leteli avioni ka pomenutoj destinaciji. 

Ovako se jedan prijatelj oprostio od Mikija Memiševića:

“Večeras je nebo bogatije za jednu sjajnu zvezdu,a mi siromašniji za jednog divnog čoveka, punog ljubavi, razumjevanja i dobrote. Umro je naš, sarajevski, Miki. Onaj kome smo se divili u TV serijama. Onaj koga su mnogi momci oponašali a devojke bile tajno zaljubljene. S Mikijem se polako zatvara knjiga naše sretne mladosti. Ostaćeš da živiš u nama. Do kraja. Jer si svojim prisustvom, kroz život, ušao u naša srca. Nažalost, ne postoji životni BIS. Ti si ga,dragi Miki, na najbolji način zaslužio”, napisao je jedan od njegovih prijatelja na Fejsbuku.

Izvor: facebook/Zinaid Zanka Memisevic

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Slični članci

Ostavite komentar