Početna » MI JUŽNJACI VOLIMO DA KUVAMO: Viki Miljković ovako proslavlja Božić, a na sina Andreja je PREPONOSNA zbog jedne stvari

MI JUŽNJACI VOLIMO DA KUVAMO: Viki Miljković ovako proslavlja Božić, a na sina Andreja je PREPONOSNA zbog jedne stvari

by admin

Viki Miljković s porodicom Božić slavi u Beogradu, a otkrila je kako izgleda njena trpeza i koliko poštuje verske običaje.

 Kako Viki Miljković proslavlja Božić
Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Pevačica Viki Miljković, koja iza sebe ima više nego uspešnu godinu, Božić tradicionalno provodi s porodicom budući da poštuje sve verske običaje, a otkrila je kako je pripremila sve u domu u kojem živi sa suprugom Draganom Taškovićem Tašketom i sinom.

To je nešto čemu se svi radujemo, pripremamo se, imamo svoje tradicionalne običaje koje ne menjamo. Jako volim tradiciju i uspela sam da tu ljubav prenesem i na sina Andreja”, navela je Viki, čiji sin je već godinama član hora i pomaže sveštenicima i učestvuje u liturgiji.

“Mislim da je to jedna divna stvar. Mislim da bi svi roditelji trebalo da deci što više pričaju o tome i da ih polako uvode u neke prave vrednosti. Da ih uvode u veru polako, da poštujemo svoju, ali i tuđu, jer se tako razvija ljubav. Tako se razvija osećaj kod dece da pomažu jedni drugima, da budu saosećajni, da imaju emocije, da veruju i grade svoj stav”, smatra pevačica, koja je otkrila i kako izgleda praznična trpeza u njenom domu.

Izvor: ATA / Antonio Ahel

“Badnje veče je uvek posno, jedemo na podu, priprema se tradicionalno posni pasulj, prebranac, mesimo česnicu u koju stavimo novčiće, pa se posle svi takmičimo ko će da ih pronađe. Na trpezi bude više različitih jela, sve bude u znaku simbolike. To su baš lepi običaji. Za Božić je uvek mrsno, pa tu bude i mesa, kolača, sarme, pečenja… Mi južnjaci volimo da kuvamo, pa tako i ja. Volimo da se skupimo i da nam dolaze gosti”, izjavila je Viki Miljković.

(MONDO/Pink.rs)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Slični članci

Ostavite komentar