Početna » ODRŽANA KOMEMORACIJA MASIMU SAVIĆU: Veliki broj prijatelja i kolega došao da se oprosti od umetnika (FOTO)

ODRŽANA KOMEMORACIJA MASIMU SAVIĆU: Veliki broj prijatelja i kolega došao da se oprosti od umetnika (FOTO)

by admin

Masimo Savić biće sahranjen 3. januara u Zadru, a komemoracija je održana danas u Zagrebu.

 Komemoracija Masimu Saviću
Izvor: Antonio Ahel/ATAImages

Od umetnika veličanstvenog glasa i, još važnije, velikog čoveka, oprostili su se brojni prijatelji i kolege. U predvorju je bila postavljena Knjiga žalosti u koju su se upisivali porodica, prijatelji i kolege, ali i poznanici i obožavaoci Masimovg lika i dela.

Komemoracija je počela jednim od Masimovih najvećih hitova, pesmom “Stranac u noći”. Pevačeva udovica Eni Kondić i ćerka Mirna Savić neutešno su plakale, preneli su hrvatski portali. Počast su došli da odaju Sanja Doležal, Alka Vuica, Marko Tolje, Vladimir Kočiš Zec, Vana, Vlatka Pokos, Husein Hasanefendić, Nina Obuljen Koržinek i mnogi drugi. Govor je održao Aljoša Šerić iz grupe “Pavel”.

“Sve je radio kako treba i s kim god da je pričao, pričao je tako da se taj čovek oseća ravnopravno. U puno stvari smo se slagali, osim možda u jednoj. Uhvatili smo se smisla i besmisla, a on je rekao da ne veruje u ono posle, u život posle života. Mislio je da smo ograničena bića i da moramo uživati u vremenu koje imamo i uraditi maksimalno. Ja verujem da je tu bio u krivu, zato ovo danas nije zbogom nego samo obično zdravo“, rekao je.

Masimo Savić rođen je 6. juna 1962. godine u Puli. Poslednji koncert održao je 5. novembra u Areni u Zagrebu. Iako nije imao odobrenje lekara da održi koncert zbog već lošeg zdravstvenog stanja, želeo je da peva bez obzira na sve, govoreći da mu je to životni koncert. Ispostavilo se i da je bilo njegovo poslednje druženje s publikom koja ga je obožavala širom regiona.

Sahrana Masima Savića biće održana u utorak, 3. januara, u 11 časova, uZadru. Sahrana će, kao i komemoracija, biti otvorena za sve koji žele još jednu priliku da se pozdrave s velikim i cenjenim umetnikom.

(MONDO/Net.hr)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Slični članci

Ostavite komentar