Početna » PRIMAM 16.000 DINARA MESEČNO, ZBOG BOLESTI NE MOGU DA RADIM! Srpska pevačica na ivici egzistencije – ISPRIČALA SVE!

PRIMAM 16.000 DINARA MESEČNO, ZBOG BOLESTI NE MOGU DA RADIM! Srpska pevačica na ivici egzistencije – ISPRIČALA SVE!

by admin

Nada Obrić priznala je da trenutno živi od penzije i da jedva sastavlja kraj sa krajem.

 Nada Obrić prima penziju od 16 hiljada dinara
Izvor: RTS/screenshot/Ordinacija

Budući da zbog otežanog stanja ne može da se posveti poslu u potpunost, pevačica se nadala da će dobiti nacionalnu penziju kao istaknuti estradni umetnik, što se nije dogodilo. Kako je rekla, ona ima veliku sreću jer joj deca dosta finansijski pomažu, jer da nije tako ne zna kako bi preživela mesec.

“Nemam nacionalnu penziju, imam priznanje ali ne i penziju. Jedno vreme su skroz isključili mogućnost za dobijanje te penzije, sad je to ponovo uvedeno i širok je spektar ljudi koji treba da dobije nacionalnu penziju. Negde ja krivim same nas zato što nemam nacionalnu penziju. Idiotizam je da ne zaslužujemo nacionalnu penziju. Svaki čovek treba da dobije penziju. Ja sam stara, ne mogu sada da radim, a koje su to pare koje čovek može da zaradi, a da ih ne potroši? Četrnaest godina sam radila u opštini u Bosni i Hercegovini, vodila sam salon, ne znam koliko je ukusno da pričam kolika mi je penzija, imam 16.000 i nešto. Kad sam napunila 65 godina, u Bosni sam dobila 40 evra penziju, sad je to 51 evro, a ovde u Srbiji sam dobila 12.000 dinara u startu i sad je to 16.000. Da moram da živim samo od te penzije, ne znam kako bih, ali imam srećom decu koja mi pomažu”, kaže Nada.

“Meni bi nacionalna penzija bila kao trešnja na šlagu, psihički bi mi mnogo značila. Ja sam dobitnik svih mogućih postojećih nagrada, u statusu sam istaknutog umetnika, dobila sam i nagradu za životno delo, i nacionalno priznanje, a da ne govorim o ostalim nagradama. Eto, nacionalnu penziju jedino nisam dobila”, ispričala je.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/ Star)

Slični članci

Ostavite komentar