Početna » Ministarstvo telekomunikacija: Do kraja godine 13 sela u opštini Ub dobiće brzi internet

Ministarstvo telekomunikacija: Do kraja godine 13 sela u opštini Ub dobiće brzi internet

by admin

Selo Кožuar u opštini Ub dobilo je brzi internet i završeni su radovi na izgradnji širokopojasne telekomunikacione infrastrukture, zahvaljujući čemu je 15 domaćinstava već priključeno na brzi internet, a do kraja naredne godine „ukupno 13 sela, sa oko 6.800 stanovnika, u opštini Ub, dobiće brzi internet“, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva informisanja i telekomunikacija, resorni ministar Mihailo Jovanović je prilikom obilaska tog sela rekao da sada „meštani mogu da koriste sve prednosti nove digitalne infrastrukture, usluge elektronske uprave, elektronsku trgovinu i multimedijalni sadržaj, digitalnu televiziju sa različitim zabavnim, filmskim, naučnim i sportskim sadržajem, kao i video na zahtev“.

Kako je naglasio, istureno odeljenje Osnovne škole „Rajko Mihailović“ dobilo brzi je internet, laptop računar, štampač i projektor, zahvaljujući čemu će biti omogućena digitalna nastava, korišćenje eDnevnika i svih ostalih digitalnih usluga u sistemu prosvete.

Jovanović je naglasio da je zahvaljujući projektu Ministarstva informisanja i telekomunikacija, do sada ukupno 90 sela u Srbiji sa oko 15.500 domaćinstava i 49.000 stanovnika dobilo mogućnost korišćenja brzog interneta, dok je u toku izgradnja u još 176 sela u kojim živi oko 85.000 stanovnika.

„Projektom izgradnje širokopojasne telekomunikacione infrastrukture MIT će do kraja 2025. povezati 99 odsto sela u Srbiji na brzi internet, i u tom smislu pokriti preko 700 sela sa oko 120.000 domaćinstava. U opštini Ub je, takođe, zahvaljujući projektu Povezane škole Ministarstvo povezalo svih 33 lokacija osnovnih i srednjih škola i njihovih isturenih odeljenja na brzi internet, dok je u osam matičnih objekata osnovnih i srednjih škola izgrađena kompletna lokalna računarska mreža“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Slični članci

Ostavite komentar