Početna » Glumcu Udu Kiru danas će na FEST-u biti dodeljen Beogradski pobednik

Glumcu Udu Kiru danas će na FEST-u biti dodeljen Beogradski pobednik

by admin

Nemačkom glumcu Udu Kiru (Udo Kier) danas će biti dodeljen počasni Beogradski pobednik na Međunarodnom festivalu filma FEST, nakon čega će premijerno biti prikazan film „Moj komšija Adolf“.

Taj film je deo selekcije FEST specijal.

„Svaka nagrada je čast, bez obzira na ime koje nosi. Čuvam ih u kupatilu, pa kad mi dođu gosti kažu, jao, nismo znali da si toliko slavan, na šta ja odglumim lažnu skromnost“, rekao je Kir.

Nekoliko puta je naglasio da želi da se ponovo vidi sa Oliverom Katarinom, sa kojom je pre 50 godina snimio svoj prvi film, „Znak đavola“, saopštili su organizatori.

„Ona je bila veštica, a ja lovac na veštice, ali sam se zaljubio u nju, zbog čega su me meštani ubili. Želim da je opet vidim dok sam tu. Znam da je prošlo mnogo godina i da više ne izgleda isto, ali i ja sam se promenio“, izjavio je Kir.

Njegova karijera bila je, kako je naveo, niz srećnih slučajnosti – nije studirao glumu, ali nikada nije bio bez posla.

„Imam iza sebe preko 250 filmova i serija. Uvek kažem da je preko 100 njih loše, 50 možete da svarite uz neko dobro vino, a 50 je dobrih. Mislim da je to solidan odnos“, dodao je glumac.

Počeci karijere bili su vezani za Rajnera Vernera Fasbindera. Upoznali su se još kao tinejdžeri u jednom radničkom baru u Kelnu, ali tek na studijama u Londonu, kada je pročitao tekst o Fasbinderu, Udo je shvatio ko je on. Ubrzo je i sam postao deo Fasbinderove filmske familije.

„Mislim da je u toj generaciji filmskih autora on najbolje pokazao kako je zaista izgledala posleratna Nemačka“, ocenio je Kir.

Igrao je uglavnom negativce, vampire, drakule, đavole, zlikovce.

„Volim da igram đavola, jer đavo je samo anđeo kome je dosadilo da bude dobar“, istakao je.

Film Moj komšija Hitler je na programu i 1. marta u 10.00 u MTS dvorani i 22.00 u bioskopu Sinapleks Galerija.

Radnja filma smeštena je u Kolumbiju šezdesetih godina 20. veka, usredsređena je na usamljenog i mrzovoljnog Poljaka koji je preživeo Holokaust. Živi na selu i sumnja da mu je novi komšija Adolf Hitler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Slični članci

Ostavite komentar