Večita borba ŠOK KORIDOR vs. FEST: Tribina o filmovima koji treba da budu na FEST-u, a nisu 1Plakat: Šok Koridor 2023.

Ciklus: Šok uživo/Koridori DOB-a, čiji su autori Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević, najavljuju tribinu ŠOK KORIDOR vs. FEST koja će biti održana u ponedeljak, 20. februara u 20 sati u Domu omladine Beograda, u sali Amerikana.

 

„Prva tribina u godini je uvek rezervisana za večitu borbu ŠOK vs. FEST. Svake godine se napravi toliko filmova da je fizički nemoguće da ih vidite u toj istoj godini, čak i ako bi uspeli da ih gledate 24 sata dnevno. U tom moru uvek ima izuzetnih dela i onih koja odskaču od već utemeljenih žanrovskih pravila. Te filmove možete da pogledate na raznim festivalima, a neki od njih završe i na FEST-u. Mi spadamo u one koji bi voleli da ima mnogo više šok filmova, koje bismo mogli da pogledamo na repertoaru svakog FEST-a“, ukazali su autori.

Prema njihovim rečima, jedno vreme je bilo takvih programa, ali su u međuvremenu ukinuti.

„Filmovi koje bimo mi uvrstili ne nalaze se teško, jer ih ima na istim festivalima sa kojih stižu i neka druga ostvarenja na repertoar FEST-a. Naravno da nisu svi remek dela, ali su na ovaj ili onaj način pomerili neke granice i uglavnom ne spadaju u mejnstrim. Ovo nije pravi sukob i meč, nego samo naše mišljenje šta bi trebalo da bude na FEST-u, a nije. Na vama je uvek da presudite ko je napravio bolji izbor“, kazali su autori tribine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.