Početna » LEPOTOM JE OČARALA REGION, SAD ŽIVI KAO PUSTINJAK U SIROMAŠTVU! Glumica donela drastičnu odluku, majka se oglasila!

LEPOTOM JE OČARALA REGION, SAD ŽIVI KAO PUSTINJAK U SIROMAŠTVU! Glumica donela drastičnu odluku, majka se oglasila!

by admin

Hrvatska glumica Edita Majić sve je iznenadila kada je povukla drastičan potez i odlučila da se zamonaši i da živi na pustom i osamljenom mestu.

 Edita Majić se zamonašila
Izvor: YouTube/VJERSKI NET/screenshot

Edita Majić lepotom i talentom očarala je ceo region, a 2004. godine odlučila je da se zamonaši. Nakon više od decenije provedene u zatvorenom samostanu odlučila je da radikalnije služi bogu – živi kao pustinjak, u isposništvu, u velikom siromaštvu, u celodnevnoj tišini. Nekadašnja glumica otišla je u samostan Svetog Josipa u španskom gradu Avili, gde je postala časna sestra karmelićanka.

“Taj susret s Bogom dogodio se odjedanput, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se uliva u tvoje biće, apsolutno, odjedanput, nezadrživo i do kraja. Odjednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja”, opisala je 2003. hrvatska glumica svoj preobražaj.

Edita je svojevremeno u jednom intervjuu objasnila kako je u karmelićanke otišla razočarana površnošću života kakav je živela – “Koji je razlog zbog kog vredi živeti? Ako je to samo ovo spoljašnje… ovih nekoliko godinica proživeti što lepše…, a potom nestati u ništavilu, s telom prekrivenim crvima u nekom tamo hladnom grobu… onda je bolje uopšte da ne postojimo”, rekla je Edita i dodala da je u tom periodu preispitivanja osetila duhovni poziv.

Kako tumači otac Mamić, postoje dve vrste – tradicionalnija, u zajednici sa drugim pustinjacima koji žive u pustinjskim samosanima ili opatijama, a drugu vrstu je odabrala sestra Edita i taj je samački način života – “Sveta Edita živi anahoretskim načinom života, dakle u potpunoj samoći. Iz onog što sam čuo, otišla je na jedno takvo mesto, na jedan šumski proplanak u Španiji. Jasno je da se za ovo povlačenje u samoću neko odlučuje zbog veće povezanosti s Bogom”, irpičao je otac Vinko Mamić za “Jutarnji.hr”.

Njena majka Jadranka je u septembru 2017. godine progovorila o sudbini svoje ćerke i otkrila detalj da je odlučila da ode u pustinju i da živi kao pustinjakinja – “Već dugi niz godina ona je osećala da je bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i osamljenom mestu, nenaseljenom i u samoći”, ispričala je Jadranka. 

Jedan naš popularni pevač i sin pokojne legende narodne muzike, želeo je da se zamonaši, a imao je veliku podršku svoje supruge s kojom je nedavno dobio treće dete.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Slični članci

Ostavite komentar