Početna » NAS DEVETORO U KUĆI, A MAJKA SPREMA HRANU: Topalko o životu u skromnoj kući na Zlataru – “Ugledajte se na nas”

NAS DEVETORO U KUĆI, A MAJKA SPREMA HRANU: Topalko o životu u skromnoj kući na Zlataru – “Ugledajte se na nas”

by admin

Pevač Milan Topalović Topalko otkrio kako je slavio Božić u porodičnoj kući na Zlataru

 Topalko o Božiću na Zlataru
Izvor: Instagram/topalko.top/ATA Images/Antonio Ahel

Pevač Milan Topalović Topalko otkrio je kako provodi praznike, te se prisetio detinjstva i porodice. “Što se običaja tiče, najbitnije je da se Badnji dan i Božić dočekuju sa radošću i ljubavlju… Da se molimo za zdravlje, sreću, blagostanje, mir u duši, za svoje prijatelje i za sebe”, rekao je pevač i prisetio se detinjstva.

“Dok sam živeo na Zlataru sa roditeljima, bratom i njegovom porodicom, dočekivanje Božića je imalo posebnu lepotu, jer nas je bilo devetoro u kući, a majka i otac su hranu spremali tako savršeno tako samo mogu da se sećam. Obavezan je pasulj prebranac sa salatom od praziluka i slatka pita od pirinča. A na Božić otac je klao prase jer nam je svakako 9. januar slava pa da imamo i za Božić i za slavu”, rekao je Topalko i otkrio kakvi su se običaji praktikovali na Zlataru.

“Ja bih izdvojio jedan jako lep običaj iz mog kraja, na Zlataru u Novoj Variši. Od kako ja znam, uvek smo u gradu zajedno slavili kada je Božić ili Bajram i Muslimani i Srbi zajedno. Time se ponosim, a trebali bi mnogi da se ugledaju na nas! Nikada nije pravio nikakvu razliku i to je nešto što je nas izdvojilo od svih ostalih mesta, na nas bi trebalo da se ugledaju svi ostali, tako da veliki pozdrav za moj Zlatar”.

Pogledajte kuću u kojoj je živeo Topalko:

Izvor: Instagram/topalko.top

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO, Republika)

Slični članci

Ostavite komentar