Početna » SKANDAL ZBOG IZMENJENOG TEKSTA CRNOGORSKE HIMNE! Traže kaznu za pevačicu do 20.000 €‎ – haos zbog pesme na Badnje veče!

SKANDAL ZBOG IZMENJENOG TEKSTA CRNOGORSKE HIMNE! Traže kaznu za pevačicu do 20.000 €‎ – haos zbog pesme na Badnje veče!

by admin

Pevačica Danica Crnogorčević izvela je u Podgorici nešto drugačiju verziju pesme “Oj, svijetla majska zoro”, crnogorske himne.

 Haos zbog izmenjene crnogorske himne na Badnje veče
Izvor: Youtube/Danica Crnogorčević

Pevačica etno i duhovne muzike Danica Crnogorčević zbog pesme “Oj, svijetla majska zoro” koju je ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici otpevala 6. januara, na Badnje veče, mogla bi biti kažnjena novčanom kaznom u iznosu do 2.000 evra, a organizator događaja čak i do 20.000 evra. 

Danica je pomenutu pesmu izvela nešto drugačijim tekstom koji govori o zajedničkoj junačkoj prošlosti i bratstvu Srbije i Crne Gore, a u izmenjenom tekstu nije bilo nikakvih uvredljivih delova koji se tiču crnogorske nacije. U izmenjenoj verziji koju je otpevala na Badnje veče našao se i stih “jedina si za slobodu ti ostala srpskom rodu“. Mediji prenose da se ovakav tekst pojedinima nije dopao, te da je moguće da učesnici budu kažnjeni novčanom kaznom i do 20.000 evra.

Navodi se da bi pevačica mogla biti kažnjena novčanom kaznom od 200 do 2.000 evra, a SPC, kao organizator događaja, može prekršajno odgovarati kaznom od 1.000 do 20.000 evra, pišu crnogorski mediji.

Danica Crnogorčević je supruga đakona Ivana Crnogorčevića, a mnogi se slažu da ima najmoćniji glas Crne Gore. Pesma “Veseli se, srpski rode, srpski rode zbog slobode…” jedna je od omiljenih pesama Novaka Đokovića, izvodi je Danica, a autor teksta i muzike je njen suprug Ivan.

Danica Crnogorčević
Izvor: Youtube/Danica Crnogorčević

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Slični članci

Ostavite komentar