Početna » ZNATE LI KOJE JE PRAVO IME DRAGANA NIKOLIĆA? Decenijama je bio omiljen na sceni, a malo ko je znao kako se STVARNO ZOVE!

ZNATE LI KOJE JE PRAVO IME DRAGANA NIKOLIĆA? Decenijama je bio omiljen na sceni, a malo ko je znao kako se STVARNO ZOVE!

by admin

Malo ko zna koje je pravo ime proslavljenog srpskog glumca Dragana Gage Nikolića.

 Dragan Nikolić pravo ime Dragoslav
Izvor: MONDO/YouTube/screenshot

Jedan od najpoznatijih i najuspešnijih jugoslovenskih glumaca, Dragan Gaga Nikolić, ostavio je velikog traga u srpskoj kinematografiji, a uloge koje je imao u svojoj višedecenijskoj karijeri pamtiće mnogi naraštaji.

Gaga Nikolić bio je jedan od zasigurno omiljenih glumaca na domaćoj sceni, a publika je posebnu ljubav i oduševljenje gajila i prema njegovoj supruzi i koleginici Mileni Dravić. Od Gagine smrti prošlo je sedam godina, a njegov nedostatak se i dalje oseća. Kroz blistavu višedecenijsku karijeru ostvario se u mnošrvo uloga, a malo ko je znao detalje o njegovom privatnom životu.

Zapravo, gotovo niko nije znao da njegovo pravo ime i nije Dragan! Filmsku karijeru počeo je 1964. godine manjom ulogom u filmu “Pravo stanje stvari”, a tada je potpisan krštenim imenom Dragoslav Nikolić.  Zasluge za izmenu nadimka na mestu imena duguje greški na kraju televizijske serije “Dovoljno je ćutati” iz 1965. godine kada mu je u kajronu za uloge umesto imena stavljen nadimak koji će obeležiti njegovu karijeru.

“Samo mi u ličnoj karti i pasošu piše da se zovem Dragoslav Nikolić. Za sve ostale sam Dragan”, otkrio je svojevremeno glumac.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Slični članci

Ostavite komentar